zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grillowane pierogi z ziemniakami, serem i rukolą

Przepis konkursowy

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.bistromama.pl/Grillowane pierogi z ziemniakami, serem i rukolą

Składniki

  • 560 g mąki
  • 150 g sera Arla Apetina w plastrze
  • 1 średnia cebula
  • 50 g rukoli
  • 50 g serka kremowego Arla Apetina
  • 1 łyżka masła
  • 50 g majonezu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 250 ml ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli, pieprzu
0
3

Sposób przygotowania :

  • Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle. Rukolę przelewamy gorącą wodą, osuszamy w papierowym ręczniku i dość drobno siekamy.
  • Ziemniaki rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków, dodajemy rozdrobniony ser, podsmażoną cebulkę i rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Na stolnicy przesiewamy mąkę, dodajemy sól. Na środku robimy dołek, wbijamy jajko, dodajemy olej. Zaczynamy mieszać i wąską strużką dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy, aż ciasto będzie jednolite. Rozwałkowujemy dość cienko (ok. 2 mm).
  • Wycinamy za pomocą foremki lub szklanki kółka. Łyżeczką nakładamy farsz i zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu grillujemy z obu stron i podajemy z dipem czosnkowym (serek i majonez mieszamy z rozdrobnionym ząbkiem czosnku).

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix