zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grillowane pierogi z ziemniakami, serem i rukolą

Przepis konkursowy

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.bistromama.pl/Grillowane pierogi z ziemniakami, serem i rukolą

Składniki

  • 560 g mąki
  • 150 g sera Arla Apetina w plastrze
  • 1 średnia cebula
  • 50 g rukoli
  • 50 g serka kremowego Arla Apetina
  • 1 łyżka masła
  • 50 g majonezu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 250 ml ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli, pieprzu
0
3

Sposób przygotowania :

  • Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle. Rukolę przelewamy gorącą wodą, osuszamy w papierowym ręczniku i dość drobno siekamy.
  • Ziemniaki rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków, dodajemy rozdrobniony ser, podsmażoną cebulkę i rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Na stolnicy przesiewamy mąkę, dodajemy sól. Na środku robimy dołek, wbijamy jajko, dodajemy olej. Zaczynamy mieszać i wąską strużką dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy, aż ciasto będzie jednolite. Rozwałkowujemy dość cienko (ok. 2 mm).
  • Wycinamy za pomocą foremki lub szklanki kółka. Łyżeczką nakładamy farsz i zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu grillujemy z obu stron i podajemy z dipem czosnkowym (serek i majonez mieszamy z rozdrobnionym ząbkiem czosnku).

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ja do farszu używam normalnego twarogu

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      tvnpix