zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grillowane pierogi z ziemniakami, serem i rukolą

Przepis konkursowy

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: http://www.bistromama.pl/Grillowane pierogi z ziemniakami, serem i rukolą

Składniki

  • 560 g mąki
  • 150 g sera Arla Apetina w plastrze
  • 1 średnia cebula
  • 50 g rukoli
  • 50 g serka kremowego Arla Apetina
  • 1 łyżka masła
  • 50 g majonezu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 250 ml ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli, pieprzu
0
3

Sposób przygotowania :

  • Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle. Rukolę przelewamy gorącą wodą, osuszamy w papierowym ręczniku i dość drobno siekamy.
  • Ziemniaki rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków, dodajemy rozdrobniony ser, podsmażoną cebulkę i rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Na stolnicy przesiewamy mąkę, dodajemy sól. Na środku robimy dołek, wbijamy jajko, dodajemy olej. Zaczynamy mieszać i wąską strużką dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy, aż ciasto będzie jednolite. Rozwałkowujemy dość cienko (ok. 2 mm).
  • Wycinamy za pomocą foremki lub szklanki kółka. Łyżeczką nakładamy farsz i zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu grillujemy z obu stron i podajemy z dipem czosnkowym (serek i majonez mieszamy z rozdrobnionym ząbkiem czosnku).

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ja do farszu używam normalnego twarogu

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      tvnpix