zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grillowane szaszłyki po grecku

Przepis konkursowy

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia grecka Kuchnia | 3 Ilość porcji
W kuchni Katie
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.wkuchnikatie.plGrillowane szaszłyki po grecku

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 100 g sera feta Arla Apetina
  • 1 jajko
  • 1/2 czerstwej kajzerki namoczonej w mleku
  • 1/4 średniej cukinii
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • do smaku sól i pieprz
0
5

Sposób przygotowania:

  • W misce dokładnie mieszamy mięso mielone z jajkiem i namoczoną kajzerką.
  • Czosnek, cebulę, paprykę, cukinię siekamy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do mięsa i mieszamy.
  • Dodajemy rozdrobniony ser feta, zioła, sól, pieprz i całość mieszamy.
  • Ostawiamy do lodówki na minimum godzinę.
  • Patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w zimnej wodzie, aby się nie przypalały) oblepiamy porcjami mięsa.
  • Grillujemy bezpośrednio na kratce grilla. Z wierzchu można posmarować szaszłyki oliwą z oliwek, aby nie przywierały do rusztu. Podajemy z zieloną sałatą, opiekanymi ziemniakami i sosem czosnkowym lub tzatziki.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pycha ! Najlepsze szaszłyki na świecie!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      tvnpix