zamknij

Grillowany kurczak

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczny kurczak
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGrillowany kurczak

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 lyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/3 łyżeczki świeżo utartej gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczka mielonego zielonego pieprzu
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1/4 szklanki białego półwytrawnego wina
0
0

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj wszystkie przyprawy
  • Podpraż je  na suchej małej patelni, a następnie zmieszaj z solą i oliwą i posmaruj mięso
  • Przechowaj zamarynowane filety w woreczku foliowym przez noc
  • Następnego dnia grilluj na patelni do grillowania lub na ogrodowym grillu. Posyp posiekaną świeżą kolendrą
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix