zamknij

Grillowany ser halloumi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Najlepszy podany z figami i orzechami
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHGrillowany ser halloumi

Składniki

  • garść liści  młodego szpinaku
  • 250 g  sera halloumi
  • do dekoracji świeża figa
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • garść orzechów pinii
  • kilka oliwek kalamata bez pestek
  • 50 ml  oliwy
  • 1 łyżka  czerwonego octu winnego
  • do smaku oregano
0
4

Sposób przygotowania:

  • Zmiksuj oliwki z oliwą, czerwonym octem winnym i oregano.
  • Pozostałe składniki oprócz sera ułóż na talerzu, polej sosem i odstaw.
  • Tuż przed podaniem ser halloumi zgrilluj przez około minutę z każdej strony. Ser wyjmij, gdy tylko się zarumieni.
  • Podawaj na liściach świeżego szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi i plastrami figi posypany orzechami pinii. Całość polej sosem.
Zainspiruj nas

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix