zamknij

Grillowany ser halloumi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Najlepszy podany z figami i orzechami
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHGrillowany ser halloumi

Składniki

  • garść liści  młodego szpinaku
  • 250 g  sera halloumi
  • do dekoracji świeża figa
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • garść orzechów pinii
  • kilka oliwek kalamata bez pestek
  • 50 ml  oliwy
  • 1 łyżka  czerwonego octu winnego
  • do smaku oregano
0
4

Sposób przygotowania:

  • Zmiksuj oliwki z oliwą, czerwonym octem winnym i oregano.
  • Pozostałe składniki oprócz sera ułóż na talerzu, polej sosem i odstaw.
  • Tuż przed podaniem ser halloumi zgrilluj przez około minutę z każdej strony. Ser wyjmij, gdy tylko się zarumieni.
  • Podawaj na liściach świeżego szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi i plastrami figi posypany orzechami pinii. Całość polej sosem.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pierwszy raz kupiłam ser halloumi na tygodniu tematycznym w Lidlu, jest pyszny, teraz jak tylko się pojawia zawsze kupuję, muszę wypóbować przepis.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix