zamknij

Grillowany ser halloumi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Najlepszy podany z figami i orzechami
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHGrillowany ser halloumi

Składniki

  • garść liści  młodego szpinaku
  • 250 g  sera halloumi
  • do dekoracji świeża figa
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • garść orzechów pinii
  • kilka oliwek kalamata bez pestek
  • 50 ml  oliwy
  • 1 łyżka  czerwonego octu winnego
  • do smaku oregano
0
4

Sposób przygotowania:

  • Zmiksuj oliwki z oliwą, czerwonym octem winnym i oregano.
  • Pozostałe składniki oprócz sera ułóż na talerzu, polej sosem i odstaw.
  • Tuż przed podaniem ser halloumi zgrilluj przez około minutę z każdej strony. Ser wyjmij, gdy tylko się zarumieni.
  • Podawaj na liściach świeżego szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi i plastrami figi posypany orzechami pinii. Całość polej sosem.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pierwszy raz kupiłam ser halloumi na tygodniu tematycznym w Lidlu, jest pyszny, teraz jak tylko się pojawia zawsze kupuję, muszę wypóbować przepis.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      tvnpix