zamknij

Grillowany ser halloumi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Najlepszy podany z figami i orzechami
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHGrillowany ser halloumi

Składniki

  • garść liści  młodego szpinaku
  • 250 g  sera halloumi
  • do dekoracji świeża figa
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • garść orzechów pinii
  • kilka oliwek kalamata bez pestek
  • 50 ml  oliwy
  • 1 łyżka  czerwonego octu winnego
  • do smaku oregano
0
4

Sposób przygotowania:

  • Zmiksuj oliwki z oliwą, czerwonym octem winnym i oregano.
  • Pozostałe składniki oprócz sera ułóż na talerzu, polej sosem i odstaw.
  • Tuż przed podaniem ser halloumi zgrilluj przez około minutę z każdej strony. Ser wyjmij, gdy tylko się zarumieni.
  • Podawaj na liściach świeżego szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi i plastrami figi posypany orzechami pinii. Całość polej sosem.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pierwszy raz kupiłam ser halloumi na tygodniu tematycznym w Lidlu, jest pyszny, teraz jak tylko się pojawia zawsze kupuję, muszę wypóbować przepis.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix