Grillowany ser halloumi
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiNajlepszy podany z figami i orzechami
Ugotowałem to!19
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- garść liści młodego szpinaku
- 250 g sera halloumi
- do dekoracji świeża figa
- kilka pomidorków koktajlowych
- garść orzechów pinii
- kilka oliwek kalamata bez pestek
- 50 ml oliwy
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- do smaku oregano
0
4
Sposób przygotowania:
- Zmiksuj oliwki z oliwą, czerwonym octem winnym i oregano.
- Pozostałe składniki oprócz sera ułóż na talerzu, polej sosem i odstaw.
- Tuż przed podaniem ser halloumi zgrilluj przez około minutę z każdej strony. Ser wyjmij, gdy tylko się zarumieni.
- Podawaj na liściach świeżego szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi i plastrami figi posypany orzechami pinii. Całość polej sosem.
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Pierwszy raz kupiłam ser halloumi na tygodniu tematycznym w Lidlu, jest pyszny, teraz jak tylko się pojawia zawsze kupuję, muszę wypóbować przepis.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.