zamknij

Grillowany ser na sałatce

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Przygotowania do sezonu na grzyby
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGrillowany ser na sałacie

Składniki

  • 200 g małych liści szpinaku
  • 1 pęczek kolendry
  • 4 małe, wędzone oscypki
  • 100 g boczniaków
  • 2 łyżki oleju
  • 4 gałązki tymianku
  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
0
1

Sposób przygotowania:

  • Boczniaki umyj, porwij na kawałki i usmaż na oleju
  • Zdejmij z patelni, na tym samym oleju podsmaż ser, aż stanie sie miękki
  • Na talerz wykładaj umyte liście szpinaku, usmażone boczniaki, posyp posiekaną kolendrą i skrop sosem przygotowanym z oliwy, zmiażdżonego czosnku, soku z cytryny, soli i pieprzu
  • Na wierzch połóż usmażony ser, posypując posiekanym tymiankiem i kolorowym pieprzem
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix