zamknij

Groszkowe risotto

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryż Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
To kolorowe danie zasmakuje każdemu!
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSgroszkowe risotto

Składniki

  • 200 g zielonego groszku
  • 100 g wyłupanego bobu (może być mrożony)
  • 200 g ryżu
  • 1 l  bulionu
  • 3 łyżki masła
  • 70 g parmezanu
  • 1 cebulka
  • sól i pieprz do smaku
0
4

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej oliwę  na patelni, posiekaj cebulkę i zeszklij ją na oliwie. Wsyp ryż i dobrze wymieszaj. Upraż ryż przez kilka minut mieszając.
  • Stopniowo dodawaj bulion cały czas mieszając. Dodaj bób. Duś go przez chwilę. Następnie dodaj świeży groszek i duś go kilka minut podlewając bulionem.
  • Gdy ryż będzie miękki dodaj masło i wymieszaj.
  • Risotto podawaj gorące oprószone startym parmezanem.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix