zamknij

Gruszka pod cynamonową bezą

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
z wanilią i orzechami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaGruszka pod cynamonową bezą z wanilią i orzechami

Składniki

  • 1 gruszka
  • 2 białka z jajek
  • garść orzechów włoskich
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki cukru pudru
0
2

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 170 stopni (grzanie: góra i dół).
  • Gruszkę umyj, obierz i pokrójw plasterki, wymieszaj z ziarenkami wanilii.
  • Orzechy drobno posiekaj. Kokilkę wysmaruj masłem, na dno wyłóż plasterki gruszki, posyp orzechami. Białka ubij, za pomocą miksera, na sztywną pianę, dodając w międzyczasie trzcinowy cukier puder, cynamon i mąkę ziemniaczaną.
  • Tak ubitą (sztywną!) pianę z białek ułóż na gruszce z orzechami. Wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut, aż beza delikatnie się zarumieni.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix