Gruszki pod kruszonką
Przepis
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiSłodkie i chrupiące
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Składniki
- ciasto:
- 0,5 kg mąki
- 250 g masła
- 3 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka śmietany
- kruszonka:
- 150 g mąki
- 75 g masła
- 75 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 6 gruszek
- 4 łyżki brązowego cukru
- 1 garść rodzynek
0
0
Sposób przygotowania:
- Gruszki obierz i pokrój w ćwiartki, cukier skartelizuj na patelni, dodaj owoce, smaż przez 10 minut.
- Składniki ciasta połącz ze sobą, zlep w kulkę przechowuj w lodówce.
- Po około godzinie wyłóż nim dno tortownicy, ułóż na nim gruszki posyp rodzynkami.
- Składniki kruszonki wymieszaj, posyp nią wierzch ciasta.
- Piecz około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Przepis z programu "Dzień dobry TVN".
Autor: Anna Starmach.
Zainspiruj nas
Komentarze (2)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Obłędna
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Bardzo dobra Polecam !
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.