zamknij

Gruszki pod kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Słodkie i chrupiące
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: East News/Dzień Dobry TVNGruszki pod kruszonką

Składniki

  •  ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • 250 g masła
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka śmietany
  •  kruszonka:
  • 150 g mąki
  • 75 g masła
  • 75 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka  cukru waniliowego
  • 6 gruszek
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 garść rodzynek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Gruszki obierz i pokrój w ćwiartki, cukier skartelizuj na patelni, dodaj owoce, smaż przez 10 minut.
  • Składniki ciasta połącz ze sobą, zlep w kulkę przechowuj w lodówce.
  • Po około godzinie wyłóż nim dno tortownicy, ułóż na nim gruszki posyp rodzynkami.
  • Składniki kruszonki wymieszaj, posyp nią wierzch ciasta.
  • Piecz około godzinę w temperaturze 180 stopni.

Przepis z programu "Dzień dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobra Polecam !

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      tvnpix