zamknij

Gruszki pod kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Słodkie i chrupiące
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: East News/Dzień Dobry TVNGruszki pod kruszonką

Składniki

  •  ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • 250 g masła
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka śmietany
  •  kruszonka:
  • 150 g mąki
  • 75 g masła
  • 75 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka  cukru waniliowego
  • 6 gruszek
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 garść rodzynek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Gruszki obierz i pokrój w ćwiartki, cukier skartelizuj na patelni, dodaj owoce, smaż przez 10 minut.
  • Składniki ciasta połącz ze sobą, zlep w kulkę przechowuj w lodówce.
  • Po około godzinie wyłóż nim dno tortownicy, ułóż na nim gruszki posyp rodzynkami.
  • Składniki kruszonki wymieszaj, posyp nią wierzch ciasta.
  • Piecz około godzinę w temperaturze 180 stopni.

Przepis z programu "Dzień dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobra Polecam !

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      tvnpix