zamknij

Gruszki w czerwonym winie z gorgonzolą

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zaskocz swoich gości
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/Dzień Dobry TVNGruszki w czerwonym winie z gorgonzolą

Składniki

  • 500 ml czerwonego wina
  •  kora cynamonu
  •  gwiazdka anyżu
  • 4 łyżki cukru
  • 3 gruszki
  • 70 g gorgonzoli
  • 1 garść suszonych śliwek
  •  świeża mięta
  • 1 garść płatków migdałów
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wino podgrzej z cukrem, cynamonem, anyżem, gruszki obierz zanurz winem i gotuj w winie przez około 30 minut.
  • Po tym czasie gruszki ostudź, przekrój, wydrąż środek, wypełnij go gorgonzolą, posiekanymi śliwkami, podawaj z migdałami i świeżą miętą.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

tvnpix