zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym Castello

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://tapasdecolores.blogspot.com/Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym Castello

Składniki

  • 3 duże gruszki
  • 1  ser pleśniowy castello
  • 2 opakowania szynki dojrzewającej
  • 2 łyżki jabłkowego octu winnego
  • 1 pomarańcza
  • kilka sztuk goździki
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 20 wykałaczek
0
0

Sposób przygotowania:

  • Gruszki obieramy, usuwamy środek gruszki z nasionami, dzielimy każdą gruszkę na 8 części.
  • Ósemki gruszek moczymy przez ok. 30 minut w marynacie: sok z pomarańczy, ocet winny, szczypta soli, goździki.
  • Ser pleśniowy kroimy na płaskie nieduże plastry.
  • Każdy plaster szynki dzielimy krojąc ją wzdłuż.
  • Zawijamy plastrem szynki gruszkę połączoną z serem, wykałaczką spinamy końce szynki.
  • Polewamy octem błyskawicznym dla smaku i dekoracji.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Co t jest ocet błyskawiczny?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      tvnpix