zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym Castello

Przepis konkursowy

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://tapasdecolores.blogspot.com/Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym Castello

Składniki

  • 3 duże gruszki
  • 1  ser pleśniowy castello
  • 2 opakowania szynki dojrzewającej
  • 2 łyżki jabłkowego octu winnego
  • 1 pomarańcza
  • kilka sztuk goździki
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 20 wykałaczek
0
0

Sposób przygotowania:

  • Gruszki obieramy, usuwamy środek gruszki z nasionami, dzielimy każdą gruszkę na 8 części.
  • Ósemki gruszek moczymy przez ok. 30 minut w marynacie: sok z pomarańczy, ocet winny, szczypta soli, goździki.
  • Ser pleśniowy kroimy na płaskie nieduże plastry.
  • Każdy plaster szynki dzielimy krojąc ją wzdłuż.
  • Zawijamy plastrem szynki gruszkę połączoną z serem, wykałaczką spinamy końce szynki.
  • Polewamy octem błyskawicznym dla smaku i dekoracji.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Co t jest ocet błyskawiczny?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      tvnpix