zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grzanki z boczniakami na śniadanie

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Lucy Cruel
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.uzouuzy.blogspot.comGrzanki z boczniakami na śniadanie Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 2 czosnki
  • 1 szczypiorek
  • 50 g sera cheddar
  • 2 łyżki Lurpak Premium Miks Oliwa z Oliwek
  • 1 jajko
  • 150 g boczniaków
  • 2 pomidory
  • 1 bazylia
  • sól, pieprz do smaku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Boczniaki kroimy w paski\
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki Lurpaka z oliwą z oliwek i podsmażamy na nim boczniaki
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy około 5 minut, następnie odstawiamy z ognia i czekamy aż lekko przestygną
  • Nastawiamy piekarnik na 190C
  • Pomidory musimy sparzyć i obrać ze skórki. Następni kroimy je plasterki.
  • Kromki chleba smarujemy Lurpakiem i kładziemy na nim pomidory
  • Posypujemy tosty przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią
  • W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy do nich boczniaki i delikatnie mieszamy. Masę jajeczno-boczniakową przekładamy na tosty
  • Posypujemy je startym cheddarem
  • Wkładamy do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut. Podajemy posypane szczypiorkiem. Smacznego!

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix