zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grzanki z boczniakami na śniadanie

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Lucy Cruel
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.uzouuzy.blogspot.comGrzanki z boczniakami na śniadanie Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 2 czosnki
  • 1 szczypiorek
  • 50 g sera cheddar
  • 2 łyżki Lurpak Premium Miks Oliwa z Oliwek
  • 1 jajko
  • 150 g boczniaków
  • 2 pomidory
  • 1 bazylia
  • sól, pieprz do smaku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Boczniaki kroimy w paski\
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki Lurpaka z oliwą z oliwek i podsmażamy na nim boczniaki
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy około 5 minut, następnie odstawiamy z ognia i czekamy aż lekko przestygną
  • Nastawiamy piekarnik na 190C
  • Pomidory musimy sparzyć i obrać ze skórki. Następni kroimy je plasterki.
  • Kromki chleba smarujemy Lurpakiem i kładziemy na nim pomidory
  • Posypujemy tosty przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią
  • W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy do nich boczniaki i delikatnie mieszamy. Masę jajeczno-boczniakową przekładamy na tosty
  • Posypujemy je startym cheddarem
  • Wkładamy do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut. Podajemy posypane szczypiorkiem. Smacznego!

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix