zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grzanki z boczniakami na śniadanie

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Lucy Cruel
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.uzouuzy.blogspot.comGrzanki z boczniakami na śniadanie Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 2 czosnki
  • 1 szczypiorek
  • 50 g sera cheddar
  • 2 łyżki Lurpak Premium Miks Oliwa z Oliwek
  • 1 jajko
  • 150 g boczniaków
  • 2 pomidory
  • 1 bazylia
  • sól, pieprz do smaku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Boczniaki kroimy w paski\
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki Lurpaka z oliwą z oliwek i podsmażamy na nim boczniaki
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy około 5 minut, następnie odstawiamy z ognia i czekamy aż lekko przestygną
  • Nastawiamy piekarnik na 190C
  • Pomidory musimy sparzyć i obrać ze skórki. Następni kroimy je plasterki.
  • Kromki chleba smarujemy Lurpakiem i kładziemy na nim pomidory
  • Posypujemy tosty przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią
  • W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy do nich boczniaki i delikatnie mieszamy. Masę jajeczno-boczniakową przekładamy na tosty
  • Posypujemy je startym cheddarem
  • Wkładamy do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut. Podajemy posypane szczypiorkiem. Smacznego!

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix