zamknij

Grzanki z grzybami i białym serem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Leśna przekąska
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: kuchennekajakowanie.blogspot.comGrzanki z grzybami i białym serem

Składniki

  • 10 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 150 g świeżych grzybów leśnych
  • 200 g serka kremowego
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby oczyść i umyj.
  • Krótko obgotuj w małej ilości osolonej wody.
  • Odsącz i drobno pokrój.
  • Podduś na patelni na niewielkiej ilości masła.
  • Cebulę pokrój w drobną kostkę i podduś razem z grzybami.
  • Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki przyprawy.
  • Przy pomocy blendera serek kremowy rozetrzyj dokładnie z jajkiem, dodaj podduszone grzyby, wymieszaj ew. dopraw.
  • Każdą kromkę chleba posmaruj cienko masłem. Na porcje masy grzybowej i ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem.
  • Wstaw do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiecz, aż masa się zetnie a chleb lekko zrumieni.
  • Wspaniale smakuje jako dodatek do czerwonego barszczu, lub innych czystych zup. Można również podawać z keczupem.

 

Przepis z konkursu "Kulinarny Blog Roku 2012".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix