zamknij

Grzanki z grzybami i białym serem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Leśna przekąska
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: kuchennekajakowanie.blogspot.comGrzanki z grzybami i białym serem

Składniki

  • 10 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 150 g świeżych grzybów leśnych
  • 200 g serka kremowego
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby oczyść i umyj.
  • Krótko obgotuj w małej ilości osolonej wody.
  • Odsącz i drobno pokrój.
  • Podduś na patelni na niewielkiej ilości masła.
  • Cebulę pokrój w drobną kostkę i podduś razem z grzybami.
  • Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki przyprawy.
  • Przy pomocy blendera serek kremowy rozetrzyj dokładnie z jajkiem, dodaj podduszone grzyby, wymieszaj ew. dopraw.
  • Każdą kromkę chleba posmaruj cienko masłem. Na porcje masy grzybowej i ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem.
  • Wstaw do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiecz, aż masa się zetnie a chleb lekko zrumieni.
  • Wspaniale smakuje jako dodatek do czerwonego barszczu, lub innych czystych zup. Można również podawać z keczupem.

 

Przepis z konkursu "Kulinarny Blog Roku 2012".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix