zamknij

Gulasz wołowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z warzywami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz wołowy

Składniki

  • 600 g mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 3-4 listki laurowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 1-2 marchewki
  • kawałek pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 l bulionu
  •  sól i pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
0
2

 

Sposób przygotowania:

 

  • Wołowinę pokrój w kawałki, cebulę i marchewkę w plastry, pora drobno poszatkuj.
  • W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę, włóż kawałki wołowiny i podsmaż z każdej strony.
  • Dodaj plastry cebuli, marchewki, pora oraz ziele angielskie, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Podlej połową bulionu, przykryj przykrywka i duś na małym ogniu ok 30-40 minut.
  • Dodaj przecier pomidorowy, część bulionu i znów duś około 20-30 minut na małym ogniu.
  • Na koniec dodaj soli, wymieszaj ewentualnie dodaj kolejną porcje bulionu i duś kolejne 20 minut.
  • Podawaj gorący z pieczonymi ziemniaczkami.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix