zamknij

Gulasz wołowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z warzywami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz wołowy

Składniki

  • 600 g mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 3-4 listki laurowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 1-2 marchewki
  • kawałek pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 l bulionu
  •  sól i pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
0
2

 

Sposób przygotowania:

 

  • Wołowinę pokrój w kawałki, cebulę i marchewkę w plastry, pora drobno poszatkuj.
  • W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę, włóż kawałki wołowiny i podsmaż z każdej strony.
  • Dodaj plastry cebuli, marchewki, pora oraz ziele angielskie, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Podlej połową bulionu, przykryj przykrywka i duś na małym ogniu ok 30-40 minut.
  • Dodaj przecier pomidorowy, część bulionu i znów duś około 20-30 minut na małym ogniu.
  • Na koniec dodaj soli, wymieszaj ewentualnie dodaj kolejną porcje bulionu i duś kolejne 20 minut.
  • Podawaj gorący z pieczonymi ziemniaczkami.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix