Gulasz wołowy
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiZ warzywami
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 600 g mięsa wołowego
- 2 cebule
- 3-4 listki laurowe
- 6 kulek ziela angielskiego
- 1-2 marchewki
- kawałek pora
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 l bulionu
- sól i pieprz
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
0
2
Sposób przygotowania:
- Wołowinę pokrój w kawałki, cebulę i marchewkę w plastry, pora drobno poszatkuj.
- W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę, włóż kawałki wołowiny i podsmaż z każdej strony.
- Dodaj plastry cebuli, marchewki, pora oraz ziele angielskie, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Podlej połową bulionu, przykryj przykrywka i duś na małym ogniu ok 30-40 minut.
- Dodaj przecier pomidorowy, część bulionu i znów duś około 20-30 minut na małym ogniu.
- Na koniec dodaj soli, wymieszaj ewentualnie dodaj kolejną porcje bulionu i duś kolejne 20 minut.
- Podawaj gorący z pieczonymi ziemniaczkami.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.