zamknij

Gulasz z cielęciny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszny cielęcy gulasz o węgierskich korzeniach
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Gulasz z cielęciny
Autor: "Rewolucja na talerzu" Gulasz z cielęciny z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 700 g cielęciny
  • 2 papryki
  • 1  bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 garść listków szałwii
  • 1 łyżka oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

  • Upiecz w piekarniku dwie pokrojone papryki na papierze do pieczenia. Piecz je około 20 minut w 230 stopniach. Wrzuć je do blendera i zmisuj na gładką masę z łyżką oliwy, bazylią i tymiankiem.
  • Pokrojony w kostkę bakłażan posyp solą i odłożyć na 30 min.
  • W tym czasie pokrój cielęcinę i podsmaż na patelni. Mięso odłoż do miski. Na tą samą patelnię wsyp pokrojony czosnek, cebulę, szałwię i rozmaryn.
  • Bakłażan przemyj pod bieżącą wodą, by wypłukać nadmiar soli. Następnie dodać bakłażan i mięso do reszty składników z patelni. Dodaj sól i pieprz i przykryj na 15min.
  • Następnie dodaj puszkę pomidorów i pastę z papryki. Później gotuj całość około 30 minut , aż mięso zmięknie. Następnie dodaj cukinię.
  • Zostaw gulasz jeszcze na 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
  • Danie można podać z pęczakiem i udekorować posypką z 2 ząbków czosnku, garści pietruszki i skórki cytrynowej.

Porcja tradycyjnego gulaszu ma 582 kcal, a w naszej wersji 143 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix