zamknij

Gulasz z cielęciny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszny cielęcy gulasz o węgierskich korzeniach
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gulasz z cielęciny
Autor: "Rewolucja na talerzu" Gulasz z cielęciny z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 700 g cielęciny
  • 2 papryki
  • 1  bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 garść listków szałwii
  • 1 łyżka oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

  • Upiecz w piekarniku dwie pokrojone papryki na papierze do pieczenia. Piecz je około 20 minut w 230 stopniach. Wrzuć je do blendera i zmisuj na gładką masę z łyżką oliwy, bazylią i tymiankiem.
  • Pokrojony w kostkę bakłażan posyp solą i odłożyć na 30 min.
  • W tym czasie pokrój cielęcinę i podsmaż na patelni. Mięso odłoż do miski. Na tą samą patelnię wsyp pokrojony czosnek, cebulę, szałwię i rozmaryn.
  • Bakłażan przemyj pod bieżącą wodą, by wypłukać nadmiar soli. Następnie dodać bakłażan i mięso do reszty składników z patelni. Dodaj sól i pieprz i przykryj na 15min.
  • Następnie dodaj puszkę pomidorów i pastę z papryki. Później gotuj całość około 30 minut , aż mięso zmięknie. Następnie dodaj cukinię.
  • Zostaw gulasz jeszcze na 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
  • Danie można podać z pęczakiem i udekorować posypką z 2 ząbków czosnku, garści pietruszki i skórki cytrynowej.

Porcja tradycyjnego gulaszu ma 582 kcal, a w naszej wersji 143 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix