zamknij

Gulasz z cielęciny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszny cielęcy gulasz o węgierskich korzeniach
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Gulasz z cielęciny
Autor: "Rewolucja na talerzu" Gulasz z cielęciny z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 700 g cielęciny
  • 2 papryki
  • 1  bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 garść listków szałwii
  • 1 łyżka oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

  • Upiecz w piekarniku dwie pokrojone papryki na papierze do pieczenia. Piecz je około 20 minut w 230 stopniach. Wrzuć je do blendera i zmisuj na gładką masę z łyżką oliwy, bazylią i tymiankiem.
  • Pokrojony w kostkę bakłażan posyp solą i odłożyć na 30 min.
  • W tym czasie pokrój cielęcinę i podsmaż na patelni. Mięso odłoż do miski. Na tą samą patelnię wsyp pokrojony czosnek, cebulę, szałwię i rozmaryn.
  • Bakłażan przemyj pod bieżącą wodą, by wypłukać nadmiar soli. Następnie dodać bakłażan i mięso do reszty składników z patelni. Dodaj sól i pieprz i przykryj na 15min.
  • Następnie dodaj puszkę pomidorów i pastę z papryki. Później gotuj całość około 30 minut , aż mięso zmięknie. Następnie dodaj cukinię.
  • Zostaw gulasz jeszcze na 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
  • Danie można podać z pęczakiem i udekorować posypką z 2 ząbków czosnku, garści pietruszki i skórki cytrynowej.

Porcja tradycyjnego gulaszu ma 582 kcal, a w naszej wersji 143 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix