zamknij

Gulasz z cielęciny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszny cielęcy gulasz o węgierskich korzeniach
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gulasz z cielęciny
Autor: "Rewolucja na talerzu" Gulasz z cielęciny z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 700 g cielęciny
  • 2 papryki
  • 1  bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 garść listków szałwii
  • 1 łyżka oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

  • Upiecz w piekarniku dwie pokrojone papryki na papierze do pieczenia. Piecz je około 20 minut w 230 stopniach. Wrzuć je do blendera i zmisuj na gładką masę z łyżką oliwy, bazylią i tymiankiem.
  • Pokrojony w kostkę bakłażan posyp solą i odłożyć na 30 min.
  • W tym czasie pokrój cielęcinę i podsmaż na patelni. Mięso odłoż do miski. Na tą samą patelnię wsyp pokrojony czosnek, cebulę, szałwię i rozmaryn.
  • Bakłażan przemyj pod bieżącą wodą, by wypłukać nadmiar soli. Następnie dodać bakłażan i mięso do reszty składników z patelni. Dodaj sól i pieprz i przykryj na 15min.
  • Następnie dodaj puszkę pomidorów i pastę z papryki. Później gotuj całość około 30 minut , aż mięso zmięknie. Następnie dodaj cukinię.
  • Zostaw gulasz jeszcze na 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
  • Danie można podać z pęczakiem i udekorować posypką z 2 ząbków czosnku, garści pietruszki i skórki cytrynowej.

Porcja tradycyjnego gulaszu ma 582 kcal, a w naszej wersji 143 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix