zamknij

Gulasz z cielęciny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszny cielęcy gulasz o węgierskich korzeniach
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Gulasz z cielęciny
Autor: "Rewolucja na talerzu" Gulasz z cielęciny z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 700 g cielęciny
  • 2 papryki
  • 1  bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 garść listków szałwii
  • 1 łyżka oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

  • Upiecz w piekarniku dwie pokrojone papryki na papierze do pieczenia. Piecz je około 20 minut w 230 stopniach. Wrzuć je do blendera i zmisuj na gładką masę z łyżką oliwy, bazylią i tymiankiem.
  • Pokrojony w kostkę bakłażan posyp solą i odłożyć na 30 min.
  • W tym czasie pokrój cielęcinę i podsmaż na patelni. Mięso odłoż do miski. Na tą samą patelnię wsyp pokrojony czosnek, cebulę, szałwię i rozmaryn.
  • Bakłażan przemyj pod bieżącą wodą, by wypłukać nadmiar soli. Następnie dodać bakłażan i mięso do reszty składników z patelni. Dodaj sól i pieprz i przykryj na 15min.
  • Następnie dodaj puszkę pomidorów i pastę z papryki. Później gotuj całość około 30 minut , aż mięso zmięknie. Następnie dodaj cukinię.
  • Zostaw gulasz jeszcze na 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
  • Danie można podać z pęczakiem i udekorować posypką z 2 ząbków czosnku, garści pietruszki i skórki cytrynowej.

Porcja tradycyjnego gulaszu ma 582 kcal, a w naszej wersji 143 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix