zamknij

Gulasz z dorsza i pomidorów

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Lubicie takie połączenie? Jest pyszne!
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz z dorsza

Składniki

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 2 marchewki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 pietruszki
  • 2-3 listki laurowe
  • 5 kuleczek ziela angielskiego
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 200 ml dobrego białego wina
  • 1 l  wody
  • 2 łyżki  oliwy
0
13

Sposób przygotowania:

Cebule drobno poszatkuj, przysmaż w rondlu, dodając po 2-3 minutach obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchewkę i pietruszkę umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do rondla. Smaż na oliwie, mieszając. Na koniec do warzyw dodaj pokrojone w cienkie plasterki łodygi selera naciowego  oraz liść laurowy i ziele angielskie. Do rondla wlej także wino i duś chwilę, dodaj puszkę pomidorów, posiekaną natkę i tymianek. Do rondla wlej wodę, przypraw solą i pieprzem, duś ok. 10-15 min na średnim ogniu. Dorsza w całości włóż do gulaszu, garnek przykryj pokrywką i duś jeszcze kilka minut, aż dorsz "dojdzie". Następnie delikatnie pomieszaj cały gulasz, dzieląc dorsza na mniejsze kawałki. Wlej do talerzy. Ewentualnie posyp pietruszką.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a mi wyszło słabo, za rzadkie i za mało wyraziste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Trzeba umieć

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobre danie

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              fajny przepis, robiłem go juz nie raz, wszystkim smakuje. Dodaję jeszcze pieczywo czosnkowe

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Wino , wino ale jakie białe , czerwone , wytrawne czy pół słodkie ?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Wyrażnie jest napisane 200 ml białego wina!!!!!!!!!A poza tym jak ktoś troszkę gotuje to wiadomo ,że słodkie z gwinta , a wytrawne do potraw.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                          Pomidorki z karmelem i lodami

                          Deserowa wersja pomidora

                          Ryba w curry Przepis 15

                          Ryba w curry

                          Indie na talerzu

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                          Przepis 66

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                          Zupa tajska Kasi Klich
                          Przepis 14

                          Zupa tajska Kasi Klich

                          Ogień w gardle!

                          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                          Kopytka Piotra Kucharskiego

                          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                          tvnpix