Gulasz z fasolki z zielonym chili
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia węgierska Kuchnia | 3 Ilość porcjiWłącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Składniki
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 500 g okry
- 400 g fasoli
- 3 ząbki czosnku
- 2 zielone chili
- 1 łyżka kminku
- 1 łyżka kurkumy
- 1 cebula
- 80 ml wody
- 2 łyżeczki świeżego imbiru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soli morskiej
- szczypta pieprzu
0
7
Sposób przygotowania:
- Fasolę namocz w dużym garnku przez noc.
- Fasolę ugotuj do miękkości, przez ok. 10 minut.
- Na średnim ogniu podgrzej duże naczynie do smażenia. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek, imbir, chili, sól i podsmaż, aż cebula zmięknie.
- Dodaj fasolę, wodę, kminek, kurkumę, pieprz i gotuj przez kolejne 5 minut, aż woda odparuje.
- Dodaj pomidory i gotuj mieszając kolejne 2 minuty, aż pomidorki zmiękną.
- Ściągnij z gazu i dopraw do smaku, jeżeli to konieczne.
Więcej na stronie Dzień Dobry TVN
Zainspiruj nas
Komentarze (2)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
a okra gdzie???
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Tu nie ma przepisu?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.