zamknij

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia węgierska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Dzień Dobry TVNJoseph Seeletso w kuchni DDTVN

Składniki

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 500 g okry
  • 400 g fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 zielone chili
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka  kurkumy
  • 1 cebula
  • 80 ml wody
  • 2 łyżeczki świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soli morskiej
  • szczypta pieprzu
0
7

Sposób przygotowania:

  • Fasolę namocz w dużym garnku przez noc.
  • Fasolę ugotuj do miękkości, przez ok. 10 minut.
  • Na średnim ogniu podgrzej duże naczynie do smażenia. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek, imbir, chili, sól i podsmaż, aż cebula zmięknie.
  • Dodaj fasolę, wodę, kminek, kurkumę, pieprz i gotuj przez kolejne 5 minut, aż woda odparuje.
  • Dodaj pomidory i gotuj mieszając kolejne 2 minuty, aż pomidorki zmiękną.
  • Ściągnij z gazu i dopraw do smaku, jeżeli to konieczne.

Więcej na stronie Dzień Dobry TVN

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tu nie ma przepisu?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      tvnpix