zamknij

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia węgierska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Dzień Dobry TVNJoseph Seeletso w kuchni DDTVN

Składniki

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 500 g okry
  • 400 g fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 zielone chili
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka  kurkumy
  • 1 cebula
  • 80 ml wody
  • 2 łyżeczki świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soli morskiej
  • szczypta pieprzu
0
7

Sposób przygotowania:

  • Fasolę namocz w dużym garnku przez noc.
  • Fasolę ugotuj do miękkości, przez ok. 10 minut.
  • Na średnim ogniu podgrzej duże naczynie do smażenia. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek, imbir, chili, sól i podsmaż, aż cebula zmięknie.
  • Dodaj fasolę, wodę, kminek, kurkumę, pieprz i gotuj przez kolejne 5 minut, aż woda odparuje.
  • Dodaj pomidory i gotuj mieszając kolejne 2 minuty, aż pomidorki zmiękną.
  • Ściągnij z gazu i dopraw do smaku, jeżeli to konieczne.

Więcej na stronie Dzień Dobry TVN

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tu nie ma przepisu?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      tvnpix