zamknij

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia węgierska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Dzień Dobry TVNJoseph Seeletso w kuchni DDTVN

Składniki

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 500 g okry
  • 400 g fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 zielone chili
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka  kurkumy
  • 1 cebula
  • 80 ml wody
  • 2 łyżeczki świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soli morskiej
  • szczypta pieprzu
0
7

Sposób przygotowania:

  • Fasolę namocz w dużym garnku przez noc.
  • Fasolę ugotuj do miękkości, przez ok. 10 minut.
  • Na średnim ogniu podgrzej duże naczynie do smażenia. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek, imbir, chili, sól i podsmaż, aż cebula zmięknie.
  • Dodaj fasolę, wodę, kminek, kurkumę, pieprz i gotuj przez kolejne 5 minut, aż woda odparuje.
  • Dodaj pomidory i gotuj mieszając kolejne 2 minuty, aż pomidorki zmiękną.
  • Ściągnij z gazu i dopraw do smaku, jeżeli to konieczne.

Więcej na stronie Dzień Dobry TVN

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tu nie ma przepisu?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      tvnpix