zamknij

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia węgierska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Dzień Dobry TVNJoseph Seeletso w kuchni DDTVN

Składniki

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 500 g okry
  • 400 g fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 zielone chili
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka  kurkumy
  • 1 cebula
  • 80 ml wody
  • 2 łyżeczki świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soli morskiej
  • szczypta pieprzu
0
7

Sposób przygotowania:

  • Fasolę namocz w dużym garnku przez noc.
  • Fasolę ugotuj do miękkości, przez ok. 10 minut.
  • Na średnim ogniu podgrzej duże naczynie do smażenia. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek, imbir, chili, sól i podsmaż, aż cebula zmięknie.
  • Dodaj fasolę, wodę, kminek, kurkumę, pieprz i gotuj przez kolejne 5 minut, aż woda odparuje.
  • Dodaj pomidory i gotuj mieszając kolejne 2 minuty, aż pomidorki zmiękną.
  • Ściągnij z gazu i dopraw do smaku, jeżeli to konieczne.

Więcej na stronie Dzień Dobry TVN

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Tu nie ma przepisu?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      tvnpix