zamknij

Gulasz z królika

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zobacz przepis z hitowego programu TVN Style - "Rewolucja na talerzu"
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gulasz z królika
Autor: "Rewolucja na talerzu" Gulasz z królika z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1/2 kg mięsa z królika
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 1 szklanka  wina białego
  • do smaku sól i pieprz
0
9

Sposób przygotowania:

  • Wymieszaj posiekany czosnek, rozmaryn ze szklanką wina. Dodaj mięso, wymieszaj i zostaw w marynacie na 4 godziny.
  • Następnie odsądz je i usmaż na patelni. Później dodaj sól i pieprz.
  • Następnie dodaj do mięsa resztę marynaty,5 całych ząbki czosnku oraz 3 gałązki rozmarynu.
  • Całość wlej do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Danie można podać z dzikim ryżem.

Porcja tradycyjnego gulaszu ma 582 kcal, a w naszej wersji 375 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Na prawdę dodajecie tam całą główkę czosnku?? Czy może chodzi Wam o 1 ząbek?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      tvnpix