zamknij

Gulasz z królika

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zobacz przepis z hitowego programu TVN Style - "Rewolucja na talerzu"
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Gulasz z królika
Autor: "Rewolucja na talerzu" Gulasz z królika z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1/2 kg mięsa z królika
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 1 szklanka  wina białego
  • do smaku sól i pieprz
0
9

Sposób przygotowania:

  • Wymieszaj posiekany czosnek, rozmaryn ze szklanką wina. Dodaj mięso, wymieszaj i zostaw w marynacie na 4 godziny.
  • Następnie odsądz je i usmaż na patelni. Później dodaj sól i pieprz.
  • Następnie dodaj do mięsa resztę marynaty,5 całych ząbki czosnku oraz 3 gałązki rozmarynu.
  • Całość wlej do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Danie można podać z dzikim ryżem.

Porcja tradycyjnego gulaszu ma 582 kcal, a w naszej wersji 375 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Na prawdę dodajecie tam całą główkę czosnku?? Czy może chodzi Wam o 1 ząbek?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      tvnpix