zamknij

Gulasz z wieprzowiny z marchewką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Wołowina w towarzystwie czerwonego wina
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsGulasz z wieprzowiny z marchewką

Składniki

  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 300 ml czerwonego wina
  • 2 cebule
  • 1 kg schabu bez kości
  • 3 ząbki czosnku
  • odrobina ziela angielskiego
  • 5 marchewek
  • 6 ziemniaków
  • 2 łyżki mąki
  • 1 liść laurowy
  • do smaku sól i pieprz
  • odrobina tymianku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokrój w kostkę, obsyp solą, pieprzem i mąką, wrzuć na rozgrzaną patelnię na kilka minut po czym przełóż do garnka o grubym dnie.
  • Na patelnie dodaj pokrojony czosnek i cebulę, przysmaż, dodaj koncentrat wymieszaj  i przełóż całość do mięsa. Do garnka wrzuć liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego oraz pokrojoną marchewkę i ziemniaki, tymianek.
  • Całość zalej czerwonym winem i bulionem. Gotuj przez około 2 godziny aż warzywa i mięso będą miękkie.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

sprawdziłam - prosty i przepyszny! :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Fantastyczny i prosty przepis.zrobilam gulasz poraz pierwszy i wyszedl niesamowity. Dziekuje za przepis.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          "po raz pierwszy", a nie "poraz"

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

              Burgery z musztardą i boczkiem

              W klimacie amerykańskiego baru

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

              Kociołek łososiowo-pomidorowy

              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

              tvnpix