zamknij

Gulasz z wieprzowiny z marchewką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Wołowina w towarzystwie czerwonego wina
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Autor: DDTVN/East NewsGulasz z wieprzowiny z marchewką

Składniki

  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 300 ml czerwonego wina
  • 2 cebule
  • 1 kg schabu bez kości
  • 3 ząbki czosnku
  • odrobina ziela angielskiego
  • 5 marchewek
  • 6 ziemniaków
  • 2 łyżki mąki
  • 1 liść laurowy
  • do smaku sól i pieprz
  • odrobina tymianku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokrój w kostkę, obsyp solą, pieprzem i mąką, wrzuć na rozgrzaną patelnię na kilka minut po czym przełóż do garnka o grubym dnie.
  • Na patelnie dodaj pokrojony czosnek i cebulę, przysmaż, dodaj koncentrat wymieszaj  i przełóż całość do mięsa. Do garnka wrzuć liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego oraz pokrojoną marchewkę i ziemniaki, tymianek.
  • Całość zalej czerwonym winem i bulionem. Gotuj przez około 2 godziny aż warzywa i mięso będą miękkie.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mój ulubiony gulasz ❤

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      sprawdziłam - prosty i przepyszny! :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Fantastyczny i prosty przepis.zrobilam gulasz poraz pierwszy i wyszedl niesamowity. Dziekuje za przepis.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              "po raz pierwszy", a nie "poraz"

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                  Burgery z musztardą i boczkiem

                  W klimacie amerykańskiego baru

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                  Szaszłyki wyborne

                  Nie tylko na sezon grillowy

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                  Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                  tvnpix