zamknij

Gulasz z wieprzowiny z marchewką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Wołowina w towarzystwie czerwonego wina
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsGulasz z wieprzowiny z marchewką

Składniki

  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 300 ml czerwonego wina
  • 2 cebule
  • 1 kg schabu bez kości
  • 3 ząbki czosnku
  • odrobina ziela angielskiego
  • 5 marchewek
  • 6 ziemniaków
  • 2 łyżki mąki
  • 1 liść laurowy
  • do smaku sól i pieprz
  • odrobina tymianku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokrój w kostkę, obsyp solą, pieprzem i mąką, wrzuć na rozgrzaną patelnię na kilka minut po czym przełóż do garnka o grubym dnie.
  • Na patelnie dodaj pokrojony czosnek i cebulę, przysmaż, dodaj koncentrat wymieszaj  i przełóż całość do mięsa. Do garnka wrzuć liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego oraz pokrojoną marchewkę i ziemniaki, tymianek.
  • Całość zalej czerwonym winem i bulionem. Gotuj przez około 2 godziny aż warzywa i mięso będą miękkie.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mój ulubiony gulasz ❤

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      sprawdziłam - prosty i przepyszny! :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Fantastyczny i prosty przepis.zrobilam gulasz poraz pierwszy i wyszedl niesamowity. Dziekuje za przepis.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              "po raz pierwszy", a nie "poraz"

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                  Chleb z płatkami owsianymi

                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                  Bifeki faszerowane serem feta

                  Kotlety po grecku

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                  Atletyczny kurczak

                  Pomysł na lekkie drugie danie

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  tvnpix