zamknij

Gulasz z wieprzowych podrobów

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Duszone mięso w innym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz z wieprzowych podrobów

Składniki

  • 30 dag serc wieprzowych
  • 30 dag nerek wieprzowych
  • 40 dag wątróbek
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 2 cebule
  • 2 szklanki bulionu
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 4 łyżki oleju
  • 1 przecier pomidorowy
  • 20 zielonych oliwek
  • kilka listków laurowych
  •  ziele angielskie
  •  sól, pieprz
0
0
  • Podroby pokrój w kostkę i razem z posiekaną cebulą podsmaż na patelni. Dodaj szklankę bulionu, przykryj pokrywką i duś.
  • Paprykę pokrój w kostkę, tak samo marchewkę. Dodaj do gulaszu razem z zielem angielskim, liściem laurowym, oliwkami i przecierem.
  • Dodaj jeszcze jedną szklankę bulionu i duś na wolnym ogniu przyprawiając solą, pieprzem oraz na końcu śmietaną.
  • Podawaj z chlebem, z ziemniakami lub z kaszą gryczaną.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix