zamknij

Gulasz z wieprzowych podrobów

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Duszone mięso w innym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSGulasz z wieprzowych podrobów

Składniki

  • 30 dag serc wieprzowych
  • 30 dag nerek wieprzowych
  • 40 dag wątróbek
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 2 cebule
  • 2 szklanki bulionu
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 4 łyżki oleju
  • 1 przecier pomidorowy
  • 20 zielonych oliwek
  • kilka listków laurowych
  •  ziele angielskie
  •  sól, pieprz
0
0
  • Podroby pokrój w kostkę i razem z posiekaną cebulą podsmaż na patelni. Dodaj szklankę bulionu, przykryj pokrywką i duś.
  • Paprykę pokrój w kostkę, tak samo marchewkę. Dodaj do gulaszu razem z zielem angielskim, liściem laurowym, oliwkami i przecierem.
  • Dodaj jeszcze jedną szklankę bulionu i duś na wolnym ogniu przyprawiając solą, pieprzem oraz na końcu śmietaną.
  • Podawaj z chlebem, z ziemniakami lub z kaszą gryczaną.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix