zamknij

Gulasz z wieprzowych podrobów

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Duszone mięso w innym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz z wieprzowych podrobów

Składniki

  • 30 dag serc wieprzowych
  • 30 dag nerek wieprzowych
  • 40 dag wątróbek
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 2 cebule
  • 2 szklanki bulionu
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 4 łyżki oleju
  • 1 przecier pomidorowy
  • 20 zielonych oliwek
  • kilka listków laurowych
  •  ziele angielskie
  •  sól, pieprz
0
0
  • Podroby pokrój w kostkę i razem z posiekaną cebulą podsmaż na patelni. Dodaj szklankę bulionu, przykryj pokrywką i duś.
  • Paprykę pokrój w kostkę, tak samo marchewkę. Dodaj do gulaszu razem z zielem angielskim, liściem laurowym, oliwkami i przecierem.
  • Dodaj jeszcze jedną szklankę bulionu i duś na wolnym ogniu przyprawiając solą, pieprzem oraz na końcu śmietaną.
  • Podawaj z chlebem, z ziemniakami lub z kaszą gryczaną.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix