zamknij

Gulasz z wołowiną

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Czulent - tradycyjna żydowska potrawa
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gulasz z wołowiną
Żydowski gulasz z wołowiną

Składniki

  • 1 kg fasoli jaś
  • 3 marchewki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 5 jajek
  • 3 cebule
  • 1/2 kg szpondru wołowego
  • 1 kg kaszy pęczak
  • 3/4 główki czosnku
  • 250 g słodkiej papryki
  • szczypta vegety
  • szczypta czarnego pieprzu
0
5

Sposób przygotowania:

  • Namocz fasolę dzień przed przygotowaniem czulentu.
  • Pokrój wszystkie warzywa oraz mięso w kostkę.
  • Do dużego garnka wrzuć najpierw kości wołowe. Następnie wrzuć ziemniaki, marchew, mięso, namoczoną fasolę, kaszę, przyprawy oraz jajka w całości.
  • Zalej wszystko wodą i gotuj 24 godziny.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) restauracja Śpiewający kelnerzy

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Razem z tymi jajkami 24 godziny ???????

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      24 godziny?????

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          tvnpix