zamknij

Gulasz z wołowiną i kasztanami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealny przepis na weekend!
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz z wołowiną

Składniki

  • 1 puszka ( 567g) 1 puszka całych kasztanów
  • 1-1,4 kg wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 pęczek świeżego tymianku,
  • 200 ml czerwonego wina
  • 250 ml bulionu
  • 1 łyżeczka soli
  • do smaku ziele angielskie
  • 1 liść liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • kilka łyżek oliwy
  • 1 bagietka
0
7

Sposób przygotowania:

Mięso pokrój w dużą kostkę, podsmaż na patelni na oliwie mieszając, a następnie przełóż do rozgrzanego rondla. Pokrój cebulę, podsmaż na tej samej oliwie, również przełóż do rondla, zalewając całość winem. Marchewkę pokrój w plastry i dodaj do mięsa wraz z posiekanym tymiankiem, zielem angielskim, liściem laurowym, solą, pieprzem i selerem naciowym pokrojonym na kawałki. Dolej bulion i duś pod przykryciem ok. 1 godzinę, dolewając w miarę potrzeby wodę. Gdy mięsko będzie już bardzo miękkie dodaj kasztany. Duś jeszcze około 15 minut, podawaj z bagietką.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix