zamknij

Gulasz z wołowiną i kasztanami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealny przepis na weekend!
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSGulasz z wołowiną

Składniki

  • 1 puszka ( 567g) 1 puszka całych kasztanów
  • 1-1,4 kg wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 pęczek świeżego tymianku,
  • 200 ml czerwonego wina
  • 250 ml bulionu
  • 1 łyżeczka soli
  • do smaku ziele angielskie
  • 1 liść liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • kilka łyżek oliwy
  • 1 bagietka
0
7

Sposób przygotowania:

Mięso pokrój w dużą kostkę, podsmaż na patelni na oliwie mieszając, a następnie przełóż do rozgrzanego rondla. Pokrój cebulę, podsmaż na tej samej oliwie, również przełóż do rondla, zalewając całość winem. Marchewkę pokrój w plastry i dodaj do mięsa wraz z posiekanym tymiankiem, zielem angielskim, liściem laurowym, solą, pieprzem i selerem naciowym pokrojonym na kawałki. Dolej bulion i duś pod przykryciem ok. 1 godzinę, dolewając w miarę potrzeby wodę. Gdy mięsko będzie już bardzo miękkie dodaj kasztany. Duś jeszcze około 15 minut, podawaj z bagietką.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix