zamknij

Hummus

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Humus to ulubiony przysmak kuchni żydowskiej i arabskiej. Zobacz, jak zrobić go samemu
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Hummus
Autor: "Rewolucja na talerzu" Humus z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1 puszka cieciorki
  • 1 łyżka pasty sezamowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
13

Sposób przygotowania:

Wrzuć do blendera puszkę cieciorki, łyżkę pasty sezamowej, oliwę i sok z cytryny i zmiskuj na gładką masę. Dopraw całość pieprzem i solą.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ludzie Ciecierzyca to ciecierzyca, Cieciorka to trucizna, Nie mylcie tych dwóch roślin

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Wrzuć do miski hummus i gotowe :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          jeszcze sok z cytryny i natka,woda mineralna

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Można dodać pieczonego bakłażana

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  aleksandra006
                  aleksandra006

                  Zgadzam się z poprzednikami, z czosnkiem jest dużo lepszy.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Jeszcze czosnek, 2 ząbki i kumin zmielony.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Czosnek w hummusie jest składnikiem niezbędnym.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Atletyczny kurczak Przepis 20

                              Atletyczny kurczak

                              Pomysł na lekkie drugie danie

                              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                              Krem z brokułów z łososiem

                              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                              Przepis 22

                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                              Podany na delikatnym puree

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                              Takie ciasto rozweseli każdego

                              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                              Gulasz z fasolki z zielonym chili

                              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                              Zupa tajska Kasi Klich
                              Przepis 14

                              Zupa tajska Kasi Klich

                              Ogień w gardle!

                              Bruschetta z fasolą
                              Przepis 12

                              Bruschetta z fasolą

                              Specjalność Włochów na przystawkę

                              tvnpix