zamknij

Indycza zwijka z warzywami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHIndycza zwijka z warzywami

Składniki

  • 1 pierś z indyka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • do smaku czerwona papryka
  • 1 szklanka  białego wytrawnego wina
  • 4 łyżki oliwy do smażenia
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 opakowanie zielonego pieprzu
0
6

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka:

  • Opłucz i rozkrój pierś na podłużny płat, następnie rozbij ją jak najcieniej. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oliwie z dodatkiem masła.
  • Następnie do smażenia dodaj kolejno: startą marchewkę, pietruszkę, pokrojoną w kostkę paprykę i na koniec pokrojone pieczarki. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Przykryj i duś około 15 minut.
  • Tak przygotowany farsz wyłóż na 2/3 rozbitej piersi. Zwiń w rulon, zaczynając od strony z farszem. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wino i lekko przypraw solą oraz pieprzem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 1 godzinę.
  • Przed podaniem pokrój w plastry. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, surówką z selera ze śmietaną oraz sałatką z pomidorków koktajlowych z oliwą i pietruszką.

Sos z zielonego pieprzu:

  • Rozpuść 2 łyżki masła na patelni. Następnie wsyp 2 łyżki mąki i mieszaj aż do zrumienienia. Wlej bulion i dodaj zmielony pieprz, a także pieprz w ziarenkach.
  • Gotuj około 3-5 minut na wolnym ogniu. Gdy sos będzie za gęsty, rozcieńcz go bulionem.

Więcej przepisów znajdziesz na oficjalnej stronie programu "Ugotowani"!

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ajzzXY

Przepis bardzo ciekawy. Przygotowałem to danie praktycznie według przepisu, z tą różnicą, że do sosu użyłem zielonego pieprzu marynowanego. Sos według mojej oceny, rewelacyjny:) Danie o tyle ciekawe, że daje pole do popisu dla gotujących i umożliwia modyfikację farszu według własnego pomysłu. Zdecydowanie to nie było moje pierwsze... rozwiń

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix