zamknij

Indyk w ziemniaczanej panierce

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dodatkiem warzyw
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreeIndyk w ziemniaczanej panierce

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki  mąki
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony pieprz
  • 600 g filetu z indyka
  • 50 g masła
0
11

Sposób przygotowania:

  • Umyj ziemniaki, obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i odciśnij
  • Następnie wymieszaj z jajkiem, mąką, solą i pieprzem
  • Umyj indyka i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój filety na 4 porcje i ubij nieco tłuczkiem by kotlety nie były zbyt grube. Oprósz solą i pieprzem. Następnie obtocz każdą z porcji w panierce ziemniaczanej i smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony przez ok. 10-12 minut na złoto-brązowo
  • Gotowe odsącz na papierowym ręczniku i podawaj pokrojone z dodatkiem warzyw
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Kurczak tez smakuje rewelacyjnie :) Polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      smaczny obiad, polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ...a masło gdzie?
          kk

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              urozmaicenie dla indyka. dobre:)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Puszyste ego Przepis 14

                  Puszyste ego

                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                  Burgery z musztardą i boczkiem

                  W klimacie amerykańskiego baru

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                  Klasyka na twoim stole

                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                  Efektowne i proste danie

                  tvnpix