zamknij

Indyk w ziemniaczanej panierce

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dodatkiem warzyw
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreeIndyk w ziemniaczanej panierce

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki  mąki
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony pieprz
  • 600 g filetu z indyka
  • 50 g masła
0
11

Sposób przygotowania:

  • Umyj ziemniaki, obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i odciśnij
  • Następnie wymieszaj z jajkiem, mąką, solą i pieprzem
  • Umyj indyka i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój filety na 4 porcje i ubij nieco tłuczkiem by kotlety nie były zbyt grube. Oprósz solą i pieprzem. Następnie obtocz każdą z porcji w panierce ziemniaczanej i smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony przez ok. 10-12 minut na złoto-brązowo
  • Gotowe odsącz na papierowym ręczniku i podawaj pokrojone z dodatkiem warzyw
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Kurczak tez smakuje rewelacyjnie :) Polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      smaczny obiad, polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ...a masło gdzie?
          kk

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              urozmaicenie dla indyka. dobre:)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                  Bifeki faszerowane serem feta

                  Kotlety po grecku

                  Bruschetta z fasolą
                  Przepis 12

                  Bruschetta z fasolą

                  Specjalność Włochów na przystawkę

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                  Ryba w curry Przepis 15

                  Ryba w curry

                  Indie na talerzu

                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                  Kotleciki z brzoskwiniami

                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                  Orzechowy gangster z Bronxu

                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                  Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                  Krem z brokułów z łososiem

                  Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                  Kolorowa samba warzywna

                  Zdrowe i pyszne danie

                  tvnpix