zamknij

Indyk z kurkami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Sezonowy obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSIndyk z kurkami

Składniki

  • 600-700 g filetu z indyka
  • 300 g kurek
  • 100 ml wódki
  • 100 g masła
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 cebula
  • 2-3 cm imbiru
  • 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
  •  bulion
  •  sól i pieprz
  •  cytryna
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w paski i oprósz solą i pieprzem. Zalej wódką i trzymaj kilka godzin w lodówce.
  • Grzyby oczyść, opłucz i osusz.
  • Podgrzej w rondlu olej sezamowy, wrzuć posiekany imbir i mięso, podsmaż. Dodaj sok z cytryny i zalewę w której moczyło się mięso, wsyp paprykę i mieszając podsmażaj krótko na ostrym ogniu.
  • Dodaj grzyby, masło i posiekaną cebulkę, dolej ewentualnie trochę bulionu.
  • Gorące podawaj z chlebem ewentualnie z ryżem.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

tvnpix