zamknij

Jabłka pod otrębową kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjne KupiecJabłka pod otrębową kruszonką

Składniki

  • 1,5 kg kwaśnych jabłek
  •  sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 100 g rodzynek
  • 5 łyżek otrębów granulowanych o smaku śliwki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g otrębów owsianych wysokobłonnikowych
  •  szczypta soli
0
0
  • Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
  • Jabłka obierz, wydrąż i pokrój w ćwiartki, przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem.
  • Dodaj rodzynki i otręby granulowane.
  • Jabłka przełóż w natłuszczone naczynie do zapiekania.
  • W misce zagnieć ze sobą pozostałe składniki.
  • Otrzymaną kruszonką posyp jabłka.
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 min.

 

(materiały promocyjne Kupiec)

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix