zamknij

Jabłka pod otrębową kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjne KupiecJabłka pod otrębową kruszonką

Składniki

  • 1,5 kg kwaśnych jabłek
  •  sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 100 g rodzynek
  • 5 łyżek otrębów granulowanych o smaku śliwki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g otrębów owsianych wysokobłonnikowych
  •  szczypta soli
0
0
  • Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
  • Jabłka obierz, wydrąż i pokrój w ćwiartki, przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem.
  • Dodaj rodzynki i otręby granulowane.
  • Jabłka przełóż w natłuszczone naczynie do zapiekania.
  • W misce zagnieć ze sobą pozostałe składniki.
  • Otrzymaną kruszonką posyp jabłka.
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 min.

 

(materiały promocyjne Kupiec)

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix