zamknij

Jabłka w owsianej panierce

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Zdrowe słodkości
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: MakmakJabłka w owsianej panierce

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki miodu
  • 0,5 szklanki wody gazowanej
  • ok. 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku
0
0

Sposób przygotowania:

  • Obierz jabłko, pokrój na plastry ok. 1 cm.
  • Jajka, mąkę, proszek do pieczenia, wodę, miód, cynamon, imbir połącz ze sobą.
  • Mieszaj do momentu otrzymania jednolitej masy.
  • Rozgrzej olej na patelni.
  • Wysyp płatki owsiane na talerz/do miski.
  • Plaster jabłka zamocz w cieście, następnie w płatkach owsianych.
  • Jabłko w panierce połóż na patelni i smaż z obu stron do momentu, kiedy płatki owsiane będą złociste. Gotowe jabłko połóż na papierowym ręczniczku, aby wchłonęło nadmiar oleju.
  • Otrzymane danie podaj z miodem, konfiturą lub ulubionym dodatkiem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix