zamknij

Jabłkowe tosty francuskie

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
z solą i rozmarynem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaJabłkowe tosty francuskie

Składniki

  • kromki czerstwego chleba (u mnie: orkiszowy)
  • 1 jabłko
  • 50 ml wrzątku
  • 1 (małe) jajko
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta cynamonu
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • szczypta soli gruboziarnistej
  • 1 łyżeczka masła
0
1

Sposób przygotowania:

  • Jabłko umyj, obierz, pokrój w mniejsze kawałki, wydrąż gniazdo.
  • Zalej wrzątkiem. Zmiksuj za pomocą blendera na gładki mus. Wbij jajko, dodaj miód, cynamon, rozmaryn i ponownie zmiksuj - powinna powstać puszysta masa.
  • Patelnię rozgrzej i rozpuść na niej masło. Kromki chleba pokrój w trójkąty. Maczaj w masie jajeczno-jabłkowej, a następnie ułóż na patelni.
  • Smaż przez około pół minuty z każdej strony (aż będą zarumienione). Gotowe tosty francuskie przekładaj ręcznik papierowy, a następnie na talerz. Udekoruj plastrami jabłka, posyp jeszcze szczyptą rozmarynu i solą gruboziarnistą. Podawaj.

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

tvnpix