zamknij

Jaja faszerowane po polsku

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Klasyczne i konieczne
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSjaja faszerowane po polsku

Składniki

  • 8  jajek
  • 2 łyżki  śmietany
  • 4  pieczarki
  • 1/2  cebulki
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki  startego ostrego sera
  • 3-4 łyżki  bułki tartej
  • 4 łyżki  sklarowanego masła
  •  sól, pieprz
0
3

Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotuj na twardo. Schłódź. Przetnij wraz ze skorupkami wzdłuż na pół. Wydrąż białka i żółtka.
  • Cebulę bardzo drobno posiekaj, zezłoć na patelni, dodaj bardzo drobno posiekane pieczarki.
  • Zmiel w maszynce jajka oraz podsmażone pieczarki z cebulką, dodaj utarty drobno ser, pietruszkę, koperek, sól, pieprz, śmietanę.
  • Dobrze wymieszaj farsz. Nakładaj do skorupek po jajkach, wygładź wierzch łyżką, zanurzaj w bułce tartej i smaż na klarowanym maśle.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix