Jajecznica z kurkami
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiNa dobry początek dnia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 200 g kurek
- 4 jajka
- 2 łyżki masła
- 1 mała cebula
- sól i pieprz
- natka pietruszki
0
0
Sposób przygotowania:
- Kurki umyj i osusz, większe pokrój a mniejsze zostaw w całości.
- Cebulę drobno pokrój w kostkę.
- Na patelni rozgrzej masło i szklij cebulę. Wsyp kurki i smaż aż będą miękkie i odpar powstały sos.
- Jajka wbij do naczynia i dopraw solą i pieprzem. Wlej jajka do grzybów i smaż na średnim ogniu, aż jajka się zetną.
- Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.