zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Jajka faszerowane szpinakiem

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
kasiaLew8
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://malinowe-ogrody.blogspot.comJajka faszerowane szpinakiem

Składniki

  • 8  jajek na twardo
  • 300 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnu
  • 3 łyżki masła Lurpak
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki majonezu
0
2

Sposób przygotowania:

  • Moje pierwsze zbiory z ogrodu ,zielony szpinak mrozi się już w zamrażarce, trzeba go szybko zerwać zanim wybije w pędy kwiatowe. Ułożony w zgrabne paczuszki czeka by go zużyć, jest zawsze pod ręką. Potem to już szybko można wyczarować danie.
  • Smażymy szpinak na dwóch łyżkach masła Lurpak, często mieszając zdejmujemy z patelni, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku, mieszamy i studzimy potem drobno kroimy.
  • Jajka kroimy na połowę wyjmujemy żółtka wkładamy do miski ucieramy ze szpinakiem, łyżką masła Lurpak doprawiamy delikatnie solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy majonez .
  • Faszerujemy połówki jaj, gotowe. Podajemy z pomidorami i rzodkiewką z grządki.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix