zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Jajka faszerowane szpinakiem

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
kasiaLew8
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://malinowe-ogrody.blogspot.comJajka faszerowane szpinakiem

Składniki

  • 8  jajek na twardo
  • 300 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnu
  • 3 łyżki masła Lurpak
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki majonezu
0
2

Sposób przygotowania:

  • Moje pierwsze zbiory z ogrodu ,zielony szpinak mrozi się już w zamrażarce, trzeba go szybko zerwać zanim wybije w pędy kwiatowe. Ułożony w zgrabne paczuszki czeka by go zużyć, jest zawsze pod ręką. Potem to już szybko można wyczarować danie.
  • Smażymy szpinak na dwóch łyżkach masła Lurpak, często mieszając zdejmujemy z patelni, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku, mieszamy i studzimy potem drobno kroimy.
  • Jajka kroimy na połowę wyjmujemy żółtka wkładamy do miski ucieramy ze szpinakiem, łyżką masła Lurpak doprawiamy delikatnie solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy majonez .
  • Faszerujemy połówki jaj, gotowe. Podajemy z pomidorami i rzodkiewką z grządki.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix