zamknij

Jajka po liońsku z cebulą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z odrobiną gałki muszkatołowej
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSJajka po liońsku z cebulą

Składniki

  • 4 jajka
  • 4-5 cebul
  • 4 łyżki masła
  • 1/3 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 3 łyżki  śmietany
  • kilka  gałązek pietruszki
  • 1/4 pęczka  szczypiorku
  • sól  do smaku
  • pieprz  do smaku
  • papryka  do smaku
0
3

Sposób przygotowania:

Cebule drobno posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj gałkę muszkatołowej, sól, pieprz, paprykę. Gdy cebula będzie miękka, zmiksuj razem ze śmietaną.

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki. Włóż do naczynia żaroodpornego, wlej zmiksowaną cebulę i zapiekaj w piekarniku.

Po wyjęciu udekoruj posiekanym szczypiorkiem i pietruszką, podawaj na ciepło.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix