zamknij

Jajka po liońsku z cebulą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z odrobiną gałki muszkatołowej
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSJajka po liońsku z cebulą

Składniki

  • 4 jajka
  • 4-5 cebul
  • 4 łyżki masła
  • 1/3 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 3 łyżki  śmietany
  • kilka  gałązek pietruszki
  • 1/4 pęczka  szczypiorku
  • sól  do smaku
  • pieprz  do smaku
  • papryka  do smaku
0
3

Sposób przygotowania:

Cebule drobno posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj gałkę muszkatołowej, sól, pieprz, paprykę. Gdy cebula będzie miękka, zmiksuj razem ze śmietaną.

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki. Włóż do naczynia żaroodpornego, wlej zmiksowaną cebulę i zapiekaj w piekarniku.

Po wyjęciu udekoruj posiekanym szczypiorkiem i pietruszką, podawaj na ciepło.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix