zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Jajko w koszulce na toście

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
słodko słona
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: http://slodko-slony.blogspot.com/Jajko w koszulce na toście

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 kromka chleba
  • odrobina masła
  • garść szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka octu
0
1

Sposób przygotowania:

  • W garnku zagotować wodę z łyżką octu.
  • Jajko wbić delikatnie do miseczki, tak żeby żółtko się nie rozlało.
  • Do wrzącej wody z minimalnej wysokości wlać jajko i gotować przez około 1 minutę. Jeżeli białko zacznie się rozchodzić, należy ostrożnie zawinąć je łyżką wokół żółtka, które całkowicie powinno schować się pod koszulką z białka.
  • Przy pomocy łyżki cedzakowej ostrożnie wyjąć jajko i przełożyć na posmarowanego masłem tosta i posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
  • Oprószyć pieprzem i solą. Smacznego!

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jajko wbija się do garnka bezpośrednio ze skorupki a nie przelewa do miseczki,po 1 minucie białko się jeszcze dostatecznie nie zetnie na tyle aby owinąć żółtko a zawijanie białka wokół żółtka to już kompletna bzdura

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      tvnpix