zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Jajko w koszulce na toście

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
słodko słona
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://slodko-slony.blogspot.com/Jajko w koszulce na toście

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 kromka chleba
  • odrobina masła
  • garść szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka octu
0
1

Sposób przygotowania:

  • W garnku zagotować wodę z łyżką octu.
  • Jajko wbić delikatnie do miseczki, tak żeby żółtko się nie rozlało.
  • Do wrzącej wody z minimalnej wysokości wlać jajko i gotować przez około 1 minutę. Jeżeli białko zacznie się rozchodzić, należy ostrożnie zawinąć je łyżką wokół żółtka, które całkowicie powinno schować się pod koszulką z białka.
  • Przy pomocy łyżki cedzakowej ostrożnie wyjąć jajko i przełożyć na posmarowanego masłem tosta i posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
  • Oprószyć pieprzem i solą. Smacznego!

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jajko wbija się do garnka bezpośrednio ze skorupki a nie przelewa do miseczki,po 1 minucie białko się jeszcze dostatecznie nie zetnie na tyle aby owinąć żółtko a zawijanie białka wokół żółtka to już kompletna bzdura

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      tvnpix