zamknij

Jak przygotować awokado?

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Trzy sposoby na pyszne awokado
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jak przygotować awokado?
Autor: StockFood/AgencjaFree Jak przygotować awokado?
0
0
  • Pasta z awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół. Usuń pestkę. Wyjmij miąższ łyżką i przełóż do miski. Dodaj sok z połowy limonki i utrzyj razem na gładką pastę. Dla wzmocnienia smaku można dodać czosnek.
  • Krojenie awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół i pokrój na ćwiartki. Obierz ze skórki i pokrój w cienkie paski. Awokado można również podawać pokrojone w kostkę lub w postaci kuleczek uformowanych za pomocą specjalnej łyżki. Zawsze podawaj skropione sokiem z cytryny lub limonki.
  • Nadziewane awokado: Awokado świenie nadaje się do nadziewania. Usuń miąższ z przekrojonego na pół awokado zostawiająć 0,5 cm krawędzi i skrop sokiem z cytryny. Pokrój miąższ drobno i wymieszaj z ulubioną sałatką. Napełnij awokado powstałym nadzieniem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix