zamknij

Jak przygotować awokado?

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Trzy sposoby na pyszne awokado
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jak przygotować awokado?
Autor: StockFood/AgencjaFree Jak przygotować awokado?
0
0
  • Pasta z awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół. Usuń pestkę. Wyjmij miąższ łyżką i przełóż do miski. Dodaj sok z połowy limonki i utrzyj razem na gładką pastę. Dla wzmocnienia smaku można dodać czosnek.
  • Krojenie awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół i pokrój na ćwiartki. Obierz ze skórki i pokrój w cienkie paski. Awokado można również podawać pokrojone w kostkę lub w postaci kuleczek uformowanych za pomocą specjalnej łyżki. Zawsze podawaj skropione sokiem z cytryny lub limonki.
  • Nadziewane awokado: Awokado świenie nadaje się do nadziewania. Usuń miąższ z przekrojonego na pół awokado zostawiająć 0,5 cm krawędzi i skrop sokiem z cytryny. Pokrój miąższ drobno i wymieszaj z ulubioną sałatką. Napełnij awokado powstałym nadzieniem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix