zamknij

Jak przygotować awokado?

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Trzy sposoby na pyszne awokado
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Jak przygotować awokado?
Autor: StockFood/AgencjaFree Jak przygotować awokado?
0
0
  • Pasta z awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół. Usuń pestkę. Wyjmij miąższ łyżką i przełóż do miski. Dodaj sok z połowy limonki i utrzyj razem na gładką pastę. Dla wzmocnienia smaku można dodać czosnek.
  • Krojenie awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół i pokrój na ćwiartki. Obierz ze skórki i pokrój w cienkie paski. Awokado można również podawać pokrojone w kostkę lub w postaci kuleczek uformowanych za pomocą specjalnej łyżki. Zawsze podawaj skropione sokiem z cytryny lub limonki.
  • Nadziewane awokado: Awokado świenie nadaje się do nadziewania. Usuń miąższ z przekrojonego na pół awokado zostawiająć 0,5 cm krawędzi i skrop sokiem z cytryny. Pokrój miąższ drobno i wymieszaj z ulubioną sałatką. Napełnij awokado powstałym nadzieniem.
Zainspiruj nas

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix