zamknij

Kaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Smakowite pakuneczki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjne/PapayaKaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Składniki

  • 1 kaczka (ok. 2,5 kg)
  • 1  ogórek zielony
  • 1 por
  • 1 seler naciowy
  • 100 ml sosu śliwkowego
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka  oleju sezamowego
  •  sól, pieprz, cynamon
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kaczkę zamarynuj w soli, pieprzu  i cynamonie przez ok. 2 godziny.
  • Nagrzej piekarnik do temperatury ok. 180 stopni. Kaczkę piecz przez ok. 1,5 godziny.
  • Do 0,5 szklanki ciepłej wody dodaj mąkę, cukier, olej sezamowy i wyrób ciasto. Z ciasta uformuj okrągłe placki i piecz je do rumianej barwy w piekarniku przez kilka minut.
  • Warzywa pokrój w cienkie paseczki. Kaczkę pokrój na drobne kawałki.
  • Mięso, sos śliwkowy i warzywa zawijaj w chrupiące placki.

***

Przepis Therdponga Sungkhanimita, tajskiego kucharza pochodzącego z Północnego Wschodu Tajlandii, którego obecnie głównym zajęciem są pokazy teppanyaki w warszawskiej restauracji Papaya.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix