zamknij

Kaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Smakowite pakuneczki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjne/PapayaKaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Składniki

  • 1 kaczka (ok. 2,5 kg)
  • 1  ogórek zielony
  • 1 por
  • 1 seler naciowy
  • 100 ml sosu śliwkowego
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka  oleju sezamowego
  •  sól, pieprz, cynamon
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kaczkę zamarynuj w soli, pieprzu  i cynamonie przez ok. 2 godziny.
  • Nagrzej piekarnik do temperatury ok. 180 stopni. Kaczkę piecz przez ok. 1,5 godziny.
  • Do 0,5 szklanki ciepłej wody dodaj mąkę, cukier, olej sezamowy i wyrób ciasto. Z ciasta uformuj okrągłe placki i piecz je do rumianej barwy w piekarniku przez kilka minut.
  • Warzywa pokrój w cienkie paseczki. Kaczkę pokrój na drobne kawałki.
  • Mięso, sos śliwkowy i warzywa zawijaj w chrupiące placki.

***

Przepis Therdponga Sungkhanimita, tajskiego kucharza pochodzącego z Północnego Wschodu Tajlandii, którego obecnie głównym zajęciem są pokazy teppanyaki w warszawskiej restauracji Papaya.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix