zamknij

Kaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Smakowite pakuneczki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: materiały promocyjne/PapayaKaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Składniki

  • 1 kaczka (ok. 2,5 kg)
  • 1  ogórek zielony
  • 1 por
  • 1 seler naciowy
  • 100 ml sosu śliwkowego
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka  oleju sezamowego
  •  sól, pieprz, cynamon
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kaczkę zamarynuj w soli, pieprzu  i cynamonie przez ok. 2 godziny.
  • Nagrzej piekarnik do temperatury ok. 180 stopni. Kaczkę piecz przez ok. 1,5 godziny.
  • Do 0,5 szklanki ciepłej wody dodaj mąkę, cukier, olej sezamowy i wyrób ciasto. Z ciasta uformuj okrągłe placki i piecz je do rumianej barwy w piekarniku przez kilka minut.
  • Warzywa pokrój w cienkie paseczki. Kaczkę pokrój na drobne kawałki.
  • Mięso, sos śliwkowy i warzywa zawijaj w chrupiące placki.

***

Przepis Therdponga Sungkhanimita, tajskiego kucharza pochodzącego z Północnego Wschodu Tajlandii, którego obecnie głównym zajęciem są pokazy teppanyaki w warszawskiej restauracji Papaya.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix