zamknij

Kaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Smakowite pakuneczki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjne/PapayaKaczka z chińskimi plackami i sosem śliwkowym

Składniki

  • 1 kaczka (ok. 2,5 kg)
  • 1  ogórek zielony
  • 1 por
  • 1 seler naciowy
  • 100 ml sosu śliwkowego
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka  oleju sezamowego
  •  sól, pieprz, cynamon
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kaczkę zamarynuj w soli, pieprzu  i cynamonie przez ok. 2 godziny.
  • Nagrzej piekarnik do temperatury ok. 180 stopni. Kaczkę piecz przez ok. 1,5 godziny.
  • Do 0,5 szklanki ciepłej wody dodaj mąkę, cukier, olej sezamowy i wyrób ciasto. Z ciasta uformuj okrągłe placki i piecz je do rumianej barwy w piekarniku przez kilka minut.
  • Warzywa pokrój w cienkie paseczki. Kaczkę pokrój na drobne kawałki.
  • Mięso, sos śliwkowy i warzywa zawijaj w chrupiące placki.

***

Przepis Therdponga Sungkhanimita, tajskiego kucharza pochodzącego z Północnego Wschodu Tajlandii, którego obecnie głównym zajęciem są pokazy teppanyaki w warszawskiej restauracji Papaya.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix