zamknij

Kakaowo-lawendowe bajaderki

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Małe co nieco
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaKakaowo-lawendowe bajaderki

Składniki

  • 400g maślanych ciasteczek
  • 50g masła
  • 1/2szkl mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki kakao
  • szczypta suszonej lawendy
  • kakao (do obsypania)
0
0

Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka drobno pokrusz i umieść w misce.
  • Dodaj suszoną lawendę. Do rondelka wlej mleko, dodaj masło, miód i kakao. Zagotuj, aż do rozpuszczenia się masła i miodu.
  • Wlej do pokruszonych ciasteczek i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia. Gdy ciasteczkowa masa będzie już zimna (powinna być gęsta i zwarta) formuj z niej kulki, obtocz w gorzkim kakao i ułóż na silikonowej macie (można na folii spożywczej). Wstaw do lodówki na około dwie godziny. Po tym czasie trufle są gotowe do zjedzenia.

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix