zamknij

Kalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Delikatnie i pysznie podane
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Składniki

  • 2 tuby z kalmara
  • 2 limonki
  •  oliwa
  •  sól
  •  pieprz
  • 500 g bobu
  • 2 łyżki masła
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Tuby z kalmara płuczemy osuszamy i tniemy w centymetrowe krążki.
  • Krążki wkładamy do worka i umieszczamy w urządzeniu do pakowania próżniowego.
  • Po zapakowaniu na piekarniku parowym wybieramy funkcję odpowiednią do gotowania owoców morza. Włączamy piekarnik i przygotowujemy sos.
  • Do miski wyciskamy sok z limonek dodajemy oliwę sól pieprz i zioła.
  • W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy bób. Gotujemy 5 minut odcedzamy i studzimy.
  • Ostudzony bób obieramy z łupek i wkładamy do miski.
  • Do bobu dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz masło i miksujemy na pure.
  • Kalmary po wyjęciu  z worka wykładamy na talerz dodajemy pure i polewamy sokiem z limonki i oliwy.
Galeria foto (5)

Kalmary w sosie limonkowo

  • Kalmary w sosie limonkowo (1)
    Kalmary w sosie limonkowo (1)(1 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (2)
    Kalmary w sosie limonkowo (2)(2 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (4)
    Kalmary w sosie limonkowo (4)(3 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (5)
    Kalmary w sosie limonkowo (5)(4 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (6)
    Kalmary w sosie limonkowo (6)(5 z 5) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix