zamknij

Kalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Delikatnie i pysznie podane
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Składniki

  • 2 tuby z kalmara
  • 2 limonki
  •  oliwa
  •  sól
  •  pieprz
  • 500 g bobu
  • 2 łyżki masła
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Tuby z kalmara płuczemy osuszamy i tniemy w centymetrowe krążki.
  • Krążki wkładamy do worka i umieszczamy w urządzeniu do pakowania próżniowego.
  • Po zapakowaniu na piekarniku parowym wybieramy funkcję odpowiednią do gotowania owoców morza. Włączamy piekarnik i przygotowujemy sos.
  • Do miski wyciskamy sok z limonek dodajemy oliwę sól pieprz i zioła.
  • W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy bób. Gotujemy 5 minut odcedzamy i studzimy.
  • Ostudzony bób obieramy z łupek i wkładamy do miski.
  • Do bobu dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz masło i miksujemy na pure.
  • Kalmary po wyjęciu  z worka wykładamy na talerz dodajemy pure i polewamy sokiem z limonki i oliwy.
Galeria foto (5)

Kalmary w sosie limonkowo

  • Kalmary w sosie limonkowo (1)
    Kalmary w sosie limonkowo (1)(1 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (2)
    Kalmary w sosie limonkowo (2)(2 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (4)
    Kalmary w sosie limonkowo (4)(3 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (5)
    Kalmary w sosie limonkowo (5)(4 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (6)
    Kalmary w sosie limonkowo (6)(5 z 5) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix