zamknij

Kalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Delikatnie i pysznie podane
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSKalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Składniki

  • 2 tuby z kalmara
  • 2 limonki
  •  oliwa
  •  sól
  •  pieprz
  • 500 g bobu
  • 2 łyżki masła
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Tuby z kalmara płuczemy osuszamy i tniemy w centymetrowe krążki.
  • Krążki wkładamy do worka i umieszczamy w urządzeniu do pakowania próżniowego.
  • Po zapakowaniu na piekarniku parowym wybieramy funkcję odpowiednią do gotowania owoców morza. Włączamy piekarnik i przygotowujemy sos.
  • Do miski wyciskamy sok z limonek dodajemy oliwę sól pieprz i zioła.
  • W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy bób. Gotujemy 5 minut odcedzamy i studzimy.
  • Ostudzony bób obieramy z łupek i wkładamy do miski.
  • Do bobu dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz masło i miksujemy na pure.
  • Kalmary po wyjęciu  z worka wykładamy na talerz dodajemy pure i polewamy sokiem z limonki i oliwy.
Galeria foto (5)

Kalmary w sosie limonkowo

  • Kalmary w sosie limonkowo (1)
    Kalmary w sosie limonkowo (1)(1 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (2)
    Kalmary w sosie limonkowo (2)(2 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (4)
    Kalmary w sosie limonkowo (4)(3 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (5)
    Kalmary w sosie limonkowo (5)(4 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (6)
    Kalmary w sosie limonkowo (6)(5 z 5) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix