zamknij

Kalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Delikatnie i pysznie podane
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKalmary w sosie limonkowo- oliwnym wraz z pure z bobu

Składniki

  • 2 tuby z kalmara
  • 2 limonki
  •  oliwa
  •  sól
  •  pieprz
  • 500 g bobu
  • 2 łyżki masła
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Tuby z kalmara płuczemy osuszamy i tniemy w centymetrowe krążki.
  • Krążki wkładamy do worka i umieszczamy w urządzeniu do pakowania próżniowego.
  • Po zapakowaniu na piekarniku parowym wybieramy funkcję odpowiednią do gotowania owoców morza. Włączamy piekarnik i przygotowujemy sos.
  • Do miski wyciskamy sok z limonek dodajemy oliwę sól pieprz i zioła.
  • W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy bób. Gotujemy 5 minut odcedzamy i studzimy.
  • Ostudzony bób obieramy z łupek i wkładamy do miski.
  • Do bobu dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz masło i miksujemy na pure.
  • Kalmary po wyjęciu  z worka wykładamy na talerz dodajemy pure i polewamy sokiem z limonki i oliwy.
Galeria foto (5)

Kalmary w sosie limonkowo

  • Kalmary w sosie limonkowo (1)
    Kalmary w sosie limonkowo (1)(1 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (2)
    Kalmary w sosie limonkowo (2)(2 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (4)
    Kalmary w sosie limonkowo (4)(3 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (5)
    Kalmary w sosie limonkowo (5)(4 z 5) Fot. BBS
  • Kalmary w sosie limonkowo (6)
    Kalmary w sosie limonkowo (6)(5 z 5) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix