zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kanapka de luxe 'Wiosna w natarciu'

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
BulkuBulku
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.bulkubulku.blogspot.com/Kanapka de luxe 'Wiosna w natarciu'

Składniki

  • 2 kromki chleba razowego z ziarnami soi
  • 3 łyżeczki masła Lurpak
  • 100 g kremowego sera typu Philadelphia
  • 2 koktajlowe pomidorki
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki kiełków słonecznika
  • 1 łyżeczka miodu
  • do smaku sól i pieprz
0
4
  • 'Kanapka de luxe' to przekąska, która wymaga specjalnego podejścia. Starannie dobrane składniki zagwarantują nam w pełni zbilansowany posiłek. Białka, witaminy i złożone węglowodany dodadzą siły i wprawią nas w dobry nastrój już od samego rana. Najważniejsze! Wszystkie składniki powinny być jak najwyższej jakości i... łatwe do zdobycia. Nie zapominajmy, że to 'tylko' kanapka.
  • Chleb smarujemy masłem, a następnie nakładamy porcję kremowego sera.
  • Przygotowujemy resztę składników. Na kanapkę nakładamy plasterki awokado.
  • Następnie, połówki pomidorków i posypujemy kiełkami słonecznika.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Skrapiamy jedną łyżeczką miodu.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ta krople miodu wyglądają strasznie apetycznie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      1
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      BulkuBulku
      BulkuBulku

      Jest mi szalenie miło, że ktoś to dostrzegł i docenił :) Pozdrawiam!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          tvnpix