zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kanapka de luxe 'Wiosna w natarciu'

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
BulkuBulku
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.bulkubulku.blogspot.com/Kanapka de luxe 'Wiosna w natarciu'

Składniki

  • 2 kromki chleba razowego z ziarnami soi
  • 3 łyżeczki masła Lurpak
  • 100 g kremowego sera typu Philadelphia
  • 2 koktajlowe pomidorki
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki kiełków słonecznika
  • 1 łyżeczka miodu
  • do smaku sól i pieprz
0
4
  • 'Kanapka de luxe' to przekąska, która wymaga specjalnego podejścia. Starannie dobrane składniki zagwarantują nam w pełni zbilansowany posiłek. Białka, witaminy i złożone węglowodany dodadzą siły i wprawią nas w dobry nastrój już od samego rana. Najważniejsze! Wszystkie składniki powinny być jak najwyższej jakości i... łatwe do zdobycia. Nie zapominajmy, że to 'tylko' kanapka.
  • Chleb smarujemy masłem, a następnie nakładamy porcję kremowego sera.
  • Przygotowujemy resztę składników. Na kanapkę nakładamy plasterki awokado.
  • Następnie, połówki pomidorków i posypujemy kiełkami słonecznika.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Skrapiamy jedną łyżeczką miodu.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ta krople miodu wyglądają strasznie apetycznie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      1
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      BulkuBulku
      BulkuBulku

      Jest mi szalenie miło, że ktoś to dostrzegł i docenił :) Pozdrawiam!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          tvnpix