zamknij

Kanapka na ciepło

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Z jajkiem i szynką
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: grzegorz67Kanapka na ciepło

Składniki

  • 2  bułki
  • 4 plastry szynki wędzonej
  • 5  jajek
  • 80 g masła
  • 20 ml wina białego
  • odrobina octu do gotowania
  •  sól i pieprz
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Bułki przekrój na połówki
  • W rondelku gotuj niewielką ilość wody z dodatkiem soli i octu
  • Na wrzątek wbijamy 4 jaja i delikatnie gotuj aż do ścięcia się białka
  • Masło roztop do temperatury pokojowej, żółtko roztrzep z białym winem i wlej BARDZO POWOLI roztopione masło
  • Ubijaj do osiągnięcia konsystencji sosu a na koniec lekko posól i popieprz
  • Przekrojone bułki lekko podgrzej na suchej patelni razem z plastrami szynki, które nakładamy na bułkę i na to nasze ugotowane jajka w koszulkach
  • Wszystko polewamy sosem holenderskim, dekorujemy zieleninką i SMACZNEGO :)

Sos holenderski (na bazie masła i żółtek) możesz kupić w sklepie. Dobrze pasuje do jajek, ryb i szparagów.

Przepis zgłoszony do konkursu "Śniadanie u mamy"

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Kto ten syf zje bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      tvnpix