Kanapka na ciepło
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Grzegorz67
Z jajkiem i szynką
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Składniki
- 2 bułki
- 4 plastry szynki wędzonej
- 5 jajek
- 80 g masła
- 20 ml wina białego
- odrobina octu do gotowania
- sól i pieprz
0
1
Sposób przygotowania:
- Bułki przekrój na połówki
- W rondelku gotuj niewielką ilość wody z dodatkiem soli i octu
- Na wrzątek wbijamy 4 jaja i delikatnie gotuj aż do ścięcia się białka
- Masło roztop do temperatury pokojowej, żółtko roztrzep z białym winem i wlej BARDZO POWOLI roztopione masło
- Ubijaj do osiągnięcia konsystencji sosu a na koniec lekko posól i popieprz
- Przekrojone bułki lekko podgrzej na suchej patelni razem z plastrami szynki, które nakładamy na bułkę i na to nasze ugotowane jajka w koszulkach
- Wszystko polewamy sosem holenderskim, dekorujemy zieleninką i SMACZNEGO :)
Sos holenderski (na bazie masła i żółtek) możesz kupić w sklepie. Dobrze pasuje do jajek, ryb i szparagów.
Przepis zgłoszony do konkursu "Śniadanie u mamy"
Zainspiruj nas
Komentarze (2)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Sam jesteś syf
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Kto ten syf zje bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.