zamknij

Kanapka z indykiem i awokado

Kanapka z bazyliowym majonezem od MEAT LOVE

Składniki

  • mięsa: Do
  • poszatkowanej czerwonej cebuli 2 garści
  • cytryna pokrojona w plastry 1
  • bujna gałązka rozmarynu połamanego na mniejsze części 2
  • ząbki czosnku 3
  • łyżka miękkiego masła 1
  • zmielonej gruboziarnistej soli morskiej 1 łyżka
  • grubozmielonych ziaren czarnego pieprzu 1 łyżka
  • awokado 1
  • suszonych na słońcu pomidorów w oliwie z oliwek  250 g
  • całej piersi indyczej 1,5 - 2 kg
  • majonezu: Do
  • żółtko 1
  • oleju rzepakowego 0,5-0,7
  • musztardy 1 łyżka
  • (sok) 1/2 cytryny
  • białego cukru 1/2 łyżeczki
  • soli szczypta
  • octu winnego opcjonalnie 1/2 łyżeczki
  • pęczek bazylii 1
  • czosnku 1 ząbek
  • (skórka) 1 cytryna
tvnpix