zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kanapka ze śledziem

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 5 Ilość porcji
elik02
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.eligotowanie.blogspot.com/Kanapka ze śledziem

Składniki

  • 1 płat śledzia w oliwie
  • 5 bagietka
  • 1 łyżka masło Lurpak
  • 1/2 cebula
  • 1 gałązka natka pietruszki
  • 1 łyżeczka rzeżucha
0
1

Sposób przygotowania:

  • Bagietkę i płaty śledzia pokroić w ukośne plasterki.
  • Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanej oliwie 1-2 minuty i wyłożyć na talerzyk. Do tej samej oliwy wrzucić listki natki pietruszki na parę sekund (nabierze intensywnego koloru i kruchości). Ostrożnie wyłożyć.
  • Pokrojone plastry bagietki zgrillowć z jednej strony.
  • Z grillowaną stronę bagietki posmarować masłem. Na tak przygotowaną kromkę położyć: listek natki, cebulkę, plaster śledzia i na koniec posypać rzeżuchą.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A dlaczego Lurpak? Ja użyłam masła z Włoszczowy i też smakowało znakomicie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      tvnpix