zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kanapka ze śledziem

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 5 Ilość porcji
elik02
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.eligotowanie.blogspot.com/Kanapka ze śledziem

Składniki

  • 1 płat śledzia w oliwie
  • 5 bagietka
  • 1 łyżka masło Lurpak
  • 1/2 cebula
  • 1 gałązka natka pietruszki
  • 1 łyżeczka rzeżucha
0
1

Sposób przygotowania:

  • Bagietkę i płaty śledzia pokroić w ukośne plasterki.
  • Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanej oliwie 1-2 minuty i wyłożyć na talerzyk. Do tej samej oliwy wrzucić listki natki pietruszki na parę sekund (nabierze intensywnego koloru i kruchości). Ostrożnie wyłożyć.
  • Pokrojone plastry bagietki zgrillowć z jednej strony.
  • Z grillowaną stronę bagietki posmarować masłem. Na tak przygotowaną kromkę położyć: listek natki, cebulkę, plaster śledzia i na koniec posypać rzeżuchą.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A dlaczego Lurpak? Ja użyłam masła z Włoszczowy i też smakowało znakomicie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      tvnpix