zamknij

Kanapki z halloumi i zielonym groszkiem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia grecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Weekendowa kanapka pełna zdrowia
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNKanapka z halloumi i zielonym groszkiem

Składniki

  • 4 bułki/rogale
  • 200 g sera halloumi
  • 200 g mrożonego zielonego groszku
  • garść suszonych pomidorów
  • 2 łyżki tapenady z czarnych oliwek
  •  kiełki lucerny
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Rozmrożony groszek zblanszuj*, następni zmiksuj z oliwą z oliwek sokiem z cytryny, krem dopraw do smaku.
  • Halloumi zgrilluj na patelni, przełóż na spody bułek, dodaj tapenadę, suszone pomidory, krem groszkowy i kiełki, całość przykryj drugą połową bułki.

* blanszowanie to metoda, która pozwoli zachować wartości odżywcze warzywa. Wystarczy, że warzywo na chwilę zanurzysz w gorącej wodzie, a następnie opłuczesz w zimnej.

* Halloumi to oryginalny cypryjski ser wytwarzany z niespasteryzowanego mleka owczego i koziego.

Przepis z programu "Dzień Dobty TVN".

Autor: Anna Starmach.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dane wygląda apetycznie:)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      tvnpix