zamknij

Kanapki ze smażoną makrelą

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Idealne na śniadanie lub kolację
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKanapki ze smażoną makrelą Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 2 świeże makrele
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 papryczki chilli
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 4 listki sałata lodowa
  • 2 duże kromki chleba
0
5

Sposób przygotowania:

Makrele wyfiletuj. Od strony skóry wykonaj 3-4 nacięcia. Przypraw solą i pieprzem. Pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę wymieszaj z łyżką oliwy. Otrzymaną marynatą natrzyj filety. Na patelni rozgrzej oliwę, usmażyć filety zaczynając od strony skóry. Smaż z każdej strony po 2-3 minuty.

Opiecz kromki chleba, skrop oliwą, nałóż pokrojoną sałatę lodową, a na wierzchu ułóż po dwa filety z makreli.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix