Kanapki ze smażoną makrelą
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
Piotr Kucharski
Idealne na śniadanie lub kolację
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 2 świeże makrele
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 papryczki chilli
- do smaku sól i pieprz
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 4 listki sałata lodowa
- 2 duże kromki chleba
0
5
Sposób przygotowania:
Makrele wyfiletuj. Od strony skóry wykonaj 3-4 nacięcia. Przypraw solą i pieprzem. Pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę wymieszaj z łyżką oliwy. Otrzymaną marynatą natrzyj filety. Na patelni rozgrzej oliwę, usmażyć filety zaczynając od strony skóry. Smaż z każdej strony po 2-3 minuty.
Opiecz kromki chleba, skrop oliwą, nałóż pokrojoną sałatę lodową, a na wierzchu ułóż po dwa filety z makreli.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.