zamknij

Kanapki ze smażoną makrelą

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Idealne na śniadanie lub kolację
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKanapki ze smażoną makrelą Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 2 świeże makrele
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 papryczki chilli
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 4 listki sałata lodowa
  • 2 duże kromki chleba
0
5

Sposób przygotowania:

Makrele wyfiletuj. Od strony skóry wykonaj 3-4 nacięcia. Przypraw solą i pieprzem. Pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę wymieszaj z łyżką oliwy. Otrzymaną marynatą natrzyj filety. Na patelni rozgrzej oliwę, usmażyć filety zaczynając od strony skóry. Smaż z każdej strony po 2-3 minuty.

Opiecz kromki chleba, skrop oliwą, nałóż pokrojoną sałatę lodową, a na wierzchu ułóż po dwa filety z makreli.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix