zamknij

Kanapki ze smażoną makrelą

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Idealne na śniadanie lub kolację
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKanapki ze smażoną makrelą Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 2 świeże makrele
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 papryczki chilli
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 4 listki sałata lodowa
  • 2 duże kromki chleba
0
5

Sposób przygotowania:

Makrele wyfiletuj. Od strony skóry wykonaj 3-4 nacięcia. Przypraw solą i pieprzem. Pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę wymieszaj z łyżką oliwy. Otrzymaną marynatą natrzyj filety. Na patelni rozgrzej oliwę, usmażyć filety zaczynając od strony skóry. Smaż z każdej strony po 2-3 minuty.

Opiecz kromki chleba, skrop oliwą, nałóż pokrojoną sałatę lodową, a na wierzchu ułóż po dwa filety z makreli.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix