zamknij

Kanapki ze smażoną makrelą

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Idealne na śniadanie lub kolację
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKanapki ze smażoną makrelą Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 2 świeże makrele
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 papryczki chilli
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 4 listki sałata lodowa
  • 2 duże kromki chleba
0
5

Sposób przygotowania:

Makrele wyfiletuj. Od strony skóry wykonaj 3-4 nacięcia. Przypraw solą i pieprzem. Pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę wymieszaj z łyżką oliwy. Otrzymaną marynatą natrzyj filety. Na patelni rozgrzej oliwę, usmażyć filety zaczynając od strony skóry. Smaż z każdej strony po 2-3 minuty.

Opiecz kromki chleba, skrop oliwą, nałóż pokrojoną sałatę lodową, a na wierzchu ułóż po dwa filety z makreli.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix