zamknij

Kandyzowana skórka cytrynowa Ani Starmach

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Świetny dodatek do wielu deserów
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East NewsAnia Starmach w kuchni DDTVN

Składniki

  • 5 cytryn
  • 2 garści migdałów bez skórki
  • 20 g cukru
  • 300 ml wody
0
4

Sposób przygotowania:

  • Cytryny obierz bardzo cienko. Ważne, żeby skórka nie zawierała gorzkiej, białej warstwy.
  • Zagotuj wodę z cukrem, dodaj skórkę z cytryny, gotuj na małym ogniu około 20 minut. Następnie dodaj migdały i gotuj aż skórka stanie się przeźroczysta.
  • Po tym czasie przełóż skórkę do słoika, szczelnie go zamknij, przechowuj w lodowce. Skórka najlepiej smakuje po 2 tygodniach, wtedy może stanowić wspaniały dodatek do ciast i wypieków.

Więcej przepisów na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a po co migdały??

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      tvnpix