zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kapusta zapiekana z orzechami

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
kasiaLew8
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://malinowe-ogrody.blogspot.com/Kapusta zapiekana z orzechami

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • pół opakowania gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 garść orzechów laskowych
  • 1 garść sparzonych migdałów
  • 4 łyżki utartego sera gruyere
  • pół łyżeczki curry
  • 2 łyżki masła Lurpak
  • do smaku sól,pieprz
  • pół pęczka natka pietruszki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki, ostrym nożem wykrawamy twardą część głąba, tak by kapusta się nie rozpadła na pojedyncze listki.
  • Wrzucamy ją na kwadrans do osolonego wrzątku, wyławiamy, przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy ćwiartki kapusty, kremówkę ubijamy, mieszamy delikatnie z kwaśną śmietaną, orzechami, migdałami i serem.
  • Doprawiamy solą , pieprzem, polewamy kapustę, posypujemy curry, pieczemy kwadrans . podajemy z posiekaną natką.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix