zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kapusta zapiekana z orzechami

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
kasiaLew8
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://malinowe-ogrody.blogspot.com/Kapusta zapiekana z orzechami

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • pół opakowania gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 garść orzechów laskowych
  • 1 garść sparzonych migdałów
  • 4 łyżki utartego sera gruyere
  • pół łyżeczki curry
  • 2 łyżki masła Lurpak
  • do smaku sól,pieprz
  • pół pęczka natka pietruszki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki, ostrym nożem wykrawamy twardą część głąba, tak by kapusta się nie rozpadła na pojedyncze listki.
  • Wrzucamy ją na kwadrans do osolonego wrzątku, wyławiamy, przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy ćwiartki kapusty, kremówkę ubijamy, mieszamy delikatnie z kwaśną śmietaną, orzechami, migdałami i serem.
  • Doprawiamy solą , pieprzem, polewamy kapustę, posypujemy curry, pieczemy kwadrans . podajemy z posiekaną natką.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix