zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kapusta zapiekana z orzechami

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
kasiaLew8
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://malinowe-ogrody.blogspot.com/Kapusta zapiekana z orzechami

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • pół opakowania gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 garść orzechów laskowych
  • 1 garść sparzonych migdałów
  • 4 łyżki utartego sera gruyere
  • pół łyżeczki curry
  • 2 łyżki masła Lurpak
  • do smaku sól,pieprz
  • pół pęczka natka pietruszki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki, ostrym nożem wykrawamy twardą część głąba, tak by kapusta się nie rozpadła na pojedyncze listki.
  • Wrzucamy ją na kwadrans do osolonego wrzątku, wyławiamy, przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy ćwiartki kapusty, kremówkę ubijamy, mieszamy delikatnie z kwaśną śmietaną, orzechami, migdałami i serem.
  • Doprawiamy solą , pieprzem, polewamy kapustę, posypujemy curry, pieczemy kwadrans . podajemy z posiekaną natką.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix