zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kapusta zapiekana z orzechami

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
kasiaLew8
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://malinowe-ogrody.blogspot.com/Kapusta zapiekana z orzechami

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • pół opakowania gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 garść orzechów laskowych
  • 1 garść sparzonych migdałów
  • 4 łyżki utartego sera gruyere
  • pół łyżeczki curry
  • 2 łyżki masła Lurpak
  • do smaku sól,pieprz
  • pół pęczka natka pietruszki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki, ostrym nożem wykrawamy twardą część głąba, tak by kapusta się nie rozpadła na pojedyncze listki.
  • Wrzucamy ją na kwadrans do osolonego wrzątku, wyławiamy, przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy ćwiartki kapusty, kremówkę ubijamy, mieszamy delikatnie z kwaśną śmietaną, orzechami, migdałami i serem.
  • Doprawiamy solą , pieprzem, polewamy kapustę, posypujemy curry, pieczemy kwadrans . podajemy z posiekaną natką.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix