zamknij

Karkówka z piwną pianką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Plus sałatka ziemniaczana
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 160 g karkówki oczyszczonej
  • 50 ml piwa jasnego
  • 120 g ziemniaków
  • 30 g ogórka kiszonego
  • 20 g czerwonej cebuli
  • 20 g majonezu
  • 5 g musztardy
  • 5 g szczypiorku
  • 30 g sałaty rzymskiej
  • 5 g świeżych ziół
  • 1 g kiełków lucerny
  •  sól, pieprz, papryka słodka, cukier
  • 20 ml oleju
0
4

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach. Ostudzone należy obrać. Cebulę obrać, sałatę opłukać. Mięso wyporcjować i zamarynować z przyprawami i świeżymi ziołami na 24 h.
  • Karkówkę usmaż na patelni grillowej, podlewając na samym końcu piwem, smaż do całkowitego odparowania płynu.
  • Sałatka ziemniaczana – ugotowane ziemniakipokrój w plasterki, cebule w krążki, ogórki natomiast w półksiężyce. Wymieszaj wszystko z majonezem i musztardą dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  • Na talerzu ułóż duży liść sałaty, na którym połóż sałatkę ziemniaczaną, następnie posyp ją posiekanym szczypiorkiem, obok ułóż stek z karkówki. Dekoruj świeżymi ziołami i kiełkami lucerny.

Przepis: 3 Kolory, Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

tvnpix