zamknij

Karp po żydowsku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tradycyjny przepis
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Karp po żydowsku

Składniki

  • 2-3  filety z karpia
  • 3 duże cebule
  • 45 g  rodzynek
  • 20 g  migdałów
  • 1/4 kostki masła
  • 1/2 szkl szklanki piwa
  • 1 łyżka octu
  • kilka goździków
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • do smaku pieprz i sól
0
6

Sposób przygotowania:

  • Filety z karpia umyj i podziel na porcje.
  • Posyp z każdej strony solą i pieprzem.
  • W moździerzu potłucz goździki i posyp nimi rybę. Na koniec rybę skrop octem i odrobiną oliwy.
  • Obraną cebulę pokrój w plastry i podsmaż na dużej patelni. Podlej piwem, dołóż rybę i duś pod przykryciem ok. 20 do 30 minut.
  • Po tym czasie wyjmij rybę, a sos zredukuj, pozostawiając do odparowania.
  • Dodaj rodzynki i migdały, gotuj jeszcze chwilę.
  • Gotową rybę ułóż na półmisku, polej sosem i udekoruj płatkami migdałowymi.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix