zamknij

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 100 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Nowa wersja podania tradycyjnej ryby
Ugotowałem to!14
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: DDTVNKarp Ani Starmach

Składniki

  • 1 kg filetu z karpia
  • 100 g suszonych prawdziwków
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 2 cebule
  • 2 łyżki mąki
  • do smażenia olej
  • do smażenia masło
  • garść świeżego rozmarynu
  • szczypta soli
  • szczpta pieprzu
0
13

Sposób przygotowania:


Filet z karpia podziel na mniejsze kawałki. Posyp je solą, pieprzem, rozmarynem, następnie obtocz w mące i przysmaż z obu stron na złoty kolor. Grzyby mocz w wodzie około 1 godziny, aby zmiękły. Następnie gotuj je na małym ogniu w odrobinie wody około 30 minut. Po tym czasie odcedź je i pokrój w drobne paseczki. Cebulę pokrój drobno. Przysmaż ją na odrobinie masła, dodaj grzyby, smaż przez chwilę, po czym zalej śmietanką i gotuj na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Karpia ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem i włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni. Piecz około 25 minut.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zadna nowosc co roku na wigilie tak robie karpia

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      tvnpix