zamknij

Kasza gryczana ze szparagami i rzodkiewką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Czas na szparagi!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kasza gryczana ze szparagami i rzodkiewką
Autor: Dzień Dobry TVN Szparagi w kuchnia (Anna Starmach): Łosoś w papilotach ze szparagami

Składniki

  • 300 g kaszy gryczanej
  • pęczek zielonych szparagów
  • pęczek  białych szparagów
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 cebulka dymka
  • 4 jajka na twardo
  •  oliwa z oliwek
  •  sok z cytryny
  •  świeża bazylia
  •  pietruszka
  •  grzanki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Kaszę gotuj na sypko.
  • Szparagi umyj, obierz i gotuj ok. 8 min. w głębokim garnku, z główkami wystającymi ponad poziom lekko posolonej wody.
  • Następnie pokrój je drobno, podobnie jak rzodkiewkę, jajka i cebulkę.
  • Wszystkie składniki mieszaj i połącz z ziołami, sokiem z cytryny i oliwą.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix