Kasza jaglana z jabłkami i z imbirem
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiKuchnia rozgrzewająca
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 jabłka
- 2 łyżki wypłukanych rodzynek
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 1 plasterek korzenia świeżego imbiru
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- szczypta kurkumy
- odrobina syropu z agawy
- odrobina płatków migdałowych
0
0
Sposób przygotowania:
- Upraż kaszę w garnku i wypłucz gorącą wodą.
- Zalej czystą gorącą woda i zagotuj wodę z kaszą, wrzuć pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane.
Następnie dodaj imbir, cynamon i kardamon. - Gotuj pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze przez 10-15 min.
- Podawaj z płatkami migdałów i syropem z agawy.
Przepis z "Dzień dobry TVN".
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.